Складові

  • 1 л кефіру
  • 1 л молока
  • 6 яєць
  • 4 ч.л. солі (або за смаком)
  • 1/3 ч.л. червоного гострого перцю
  • Щіпка кмину
  • 1 зубчик часнику
  • Невеликий пучок різної зелені: кріп, кінза, зелена цибуля

Проготування:

1У каструлю вилити молоко і кефір, поставити на плиту. Не доводячи до кипіння, влити тонкою цівкою в гарячу молочно-кефірну суміш злегка збиті з сіллю яйца. Довести до кипіння і варити цю суміш, помішуючи, на невеликому вогні кілька хвилин до моменту відділення сироватки.

 

2Зняти з вогню, дати охолонути 1-2 хвилини і додати дрібно подрібнену зелень і червоний перець, видавити зубчик часнику.

 

3

Вилити масу в друшляк, застелений марлею, складеною в 2 шари. Вирівняти сирну масу ложкою.

 

4Закрутити марлю вузлом, дати стекти сироватці. Потім марлю розкрутити, щоб утворився кругляшок сиру прикрити краєм марлі, зверху покласти блюдце і поставити на блюдце яку-небудь тяжість (підійде, наприклад, банку з водою, закрита кришкою).

 

5Прибрати в холодильник на кілька годин. Якщо робите ввечері, то вранці вже можна їсти на сніданок.