Горішки зі згущонкою. Смак дитинства
Горішки зі згущонкою. Смак дитинства

Складові:

  • 3 стакана борошна (240 мл)
  • 3 яйця
  • 1 пачка (200 г) вершкового масла
  • 3/4 стакана цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 банка вареного згущеного молока.

Як готувати:

1. Масло розтопити в мікрохвильовці і остудити.

2. Яйця збити з цукром до пишності, додати масло, борошно змішане з розпушувачем і сіллю. Замісити тісто. Воно виходить таким, що можна брати невеликі шматочки руками.

3. Викладати по шматочку тіста (можна і чайною ложкою) в заздалегідь розігріту форму один раз змастити олією (більше не знадобиться). Щільно її закрити, випікати шкарлупки до готовності (декілька хвилин), поки вони не стануть золотистими. Зняти і ще з теплих зрізати зайві краї. Остудити.

4. Кожну половинку начинити вареним згущеним молоком і склеїти попарно. Можна в серединку покласти по горішку. Смачно з обсмаженим і очищеним від шкірки волоським горіхом. Смачного!