Листкове тісто
Листкове тісто

Дуже смачне листкове тісто всього за 10 хвилин. Тепер тісто в магазині не купую, готую тільки сама!

Це чудове тісто, просто паличка виручалочка. Готувати його елементарно, напевно і 10 хвилин багато… а результат неймовірний, м’яке і одночасно хрустке, шарувате і смачне.

Не потрібно нічого слоїти, розгортати, не потрібно багато рухів. Просто все змішав по черзі і відправив в холодильник.

Якщо ви збираєтеся готувати щось на протязі декількох днів, воно прекрасно збережеться в пакеті, в холодильнику, якщо ви готуєте на майбутнє, то можна відправити в морозилку.

Ще один плюс його в тому, що інгредієнти приблизні, сметану прекрасно замінюємо на кефір або кисле молоко, підсипаємо борошно, якщо трохи липне до рук.

Жир теж використовуємо будь-який або комбінуємо, можна взяти маргарин, вершкове масло, смалець, що завгодно.

Розкочується дуже легко, так-як тісто м’яке і еластичне.

Складові:

  • Маргарин (кімнатної температури) – 200 грам
  • Жовток яєчний – 1 штука
  • Сметана (кефір, кисле молоко) – 100 мл
  • Сіль (щіпка) – 1 грам
  • Борошно – 500 грам.

Приготування:

  1. У борошно відправляємо маргарин, або вершкове масло, можна взяти по 100 г кожного продукту. Перетворюємо все в крихту, це робиться досить швидко, руками.
  2. Потім додаємо жовток і сметану (або кефір – що є). Замішуємо тісто. Якщо тісто липке, підсипає борошно.
  3. Відправляємо в холодильник. Наше тісто готове.

 

 

джерело