Хінкалі
Хінкалі

Складові:

Для тіста:

  • 500 г. борошна пшеничного вищого сорту
  • 30 мл. соняшникової рафінованої олії
  • 250 мл. води
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г. свинячого ошийка
  • 500 г. яловичого антрекота
  • 300 г. ріпчастої цибулі
  • 1 ч. л. солі
  • 3 зубчики часнику
  • 250 мл. води
  • 1 2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 г. меленого чебрецю

 

Приготування:

  1. Борошно висипте гіркою. Посередині зробіть невеликий отвір, влийте туди підсолену воду і масло. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надайте йому форму кулі, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хв. в холодильник.
  3. Лук і заздалегідь підморожене м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
  4. Посоліть, додайте спеції і роздавлений часник.
  5. Влийте воду і доведіть фарш до консистенції густої сметани.
  6. Розкачайте тісто на ковбаску і наріжте шматочками товщиною 3 см.
  7. Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
  8. На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі гормошкою за допомогою великого і вказівного пальців.
  9. Киньте їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою. Уважно стежте, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
  10. Після цього варіть ще 3-4 хв.
  11. Готові хінкалі подавайте з чорним рубаним перцем.
  12.