Складові:
Для тіста:
- 500 г. борошна пшеничного вищого сорту
- 30 мл. соняшникової рафінованої олії
- 250 мл. води
- 1 ч. л. солі
Для начинки:
- 500 г. свинячого ошийка
- 500 г. яловичого антрекота
- 300 г. ріпчастої цибулі
- 1 ч. л. солі
- 3 зубчики часнику
- 250 мл. води
- 1 2 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 г. меленого чебрецю
Приготування:
- Борошно висипте гіркою. Посередині зробіть невеликий отвір, влийте туди підсолену воду і масло. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
- Надайте йому форму кулі, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хв. в холодильник.
- Лук і заздалегідь підморожене м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
- Посоліть, додайте спеції і роздавлений часник.
- Влийте воду і доведіть фарш до консистенції густої сметани.
- Розкачайте тісто на ковбаску і наріжте шматочками товщиною 3 см.
- Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
- На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі гормошкою за допомогою великого і вказівного пальців.
- Киньте їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою. Уважно стежте, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
- Після цього варіть ще 3-4 хв.
- Готові хінкалі подавайте з чорним рубаним перцем.