Ідеальний пишний бісквіт для тортів
Ідеальний пишний бісквіт для тортів

Інгредієнти:
5 яєць
1 ст. цукру
1 ст. муки
ванілін (за бажанням)

Приготування:
1. Включаємо духовку на 170 градусів.
2. Яйця, не розділяючи поміщаємо в чашу міксера, відразу засипаємо цукор, ванілін.
3. Збиваємо на максимальній потужності 5-10 хв.
4. Маса дуже добре збільшується в розмірах, приблизно в 3-4 рази, стає густою, тягучою і білою. Просіваємо борошно і акуратненько ложкою (лопаткою) перемішуємо зверху вниз. Форму застелити низ папером, змастити всю (і низ, і боки маслом), пріпиліть добре борошном. Виливаємо тісто у форму, і обов’язково зверху форму затягуємо фольгою (фольгу змастити маслом зсередини) і ставимо в розігріту духовку.
5. Печемо 170 градусів 25-30 хв, потім зменшуємо 150 градусів 25-30 хв. У загальній складності 50-60 хв вільного часу, головне – в духовку не заглядати. Фольга відходить (з маслом) легко. І ось пухнастий, смачний, дрібнопористий, висотою 6 см.
6. Даємо бисквиту відлежатися ніч або годин 6-8, і можна використовувати для приготування тортиків.