Сирно-маковий пляцок
Сирно-маковий пляцок
Сирно-маковий пляцок
Оцініть рецепт

Інгредієнти

Тісто:
борошно 300 г.
какао 2 ст. л.
цукор 120 г.
маргарин 100 г.
яйця 2 шт.
розпушувач тіста 2 ч. л.
ванілін

Сирна маса:
сир кисломолочний 1 кг.
цукор 130 г.
яйця 4 шт.
крохмаль 2 ст. л.
ванілін
цедра лимона 1 ст. л.

Макова начинка:
мак 200 г.
цукор 0,75 скл.
яйця 4 шт.
крохмаль 2 ст. л.
крупа манна 2 ст. л.
ванілін 5 г.
масло вершкове 50 г.

Приготування:

Борошно змішати з какао, розпушувачем, ваніліном, додати натертий на тертці охолоджений маргарин.

Яйця збити з цукром, додати до суміші борошно і какао, швидко замісити тісто. Розділити на 2 частини: одну частину поставити в морозилку, другу — в холодильник.

Добре віджатий сир пропустити через м’ясорубку, додати цедру лимона, ванілін, крохмаль.

Збити яйця з цукром і додати в сирну масу, добре перемішати.

Мак залити 1.5 склянки окропу і проварити на невеликому вогні 20 хвилин до випарення рідини.

Потім злегка остудити і перемолоти в блендері або м’ясорубці.
Жовтки розтерти з цукром, білки збити з дрібкою солі до стійких піків.
У мак додати розтоплене масло, мед, збиті з цукром жовтки, ванілін, крохмаль, манку, перемішати і ввести поступово збиті білки.

Дно і боки роз’ємної форми (у мене 30х30см) викласти папером для випічки, змастити олією. На дно викласти частину тіста з холодильника, розрівняти.

На основу викласти 2/3 сирної маси.

З 1/3 сирної маси скачати кульки.

На сирний шар викласти макову начинку і сирні кульки.

Зверху натерти на тертці заморожену частину тесту. Випікати при температурі 200гр 30хв, потім знизити температуру до 150-130гр і випікати ще 1 годину 10 хвилин (до сухої палички). Виймати з форми після охолодження.