Складові
- Кабачок – 1 кг.
- Помідор – 300 г.
- Цибуля – 300 г.
- Морква – 300 г.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Перець паприка – 1 стручок
- Томатна паста – 1 ст. л.
Приготування
1Очищуємо всі овочі, з кабачків обов’язково знімаємо шкірку. Нарізаємо кубіками 1,5 см на 1,5 см.
2В каструлю першою кладемо моркву, додаючи трішки олії. Порушивши моркву 7 – 10 хв, додаємо всі решту овочів.
3 Тушкуємо 25 – 30 хвилин, поки всі овочі не стануть м’якими. Додаємо сіль, цукор та лимонну кислоту. А також за необхідності томатну пасту (для потрібного кольору)
4 Збиваємо все блендером, до консистенції пюре. Далі ставимо каструлю на вогонь, кладемо туди половину очищеного стручка перця паприки, і варимо ще 5 хв. Виймаємо стручок перця.
5Накладаємо ікру в стерилізовані банки і закриваємо кришками. СМАЧНОГО!
Ця ікра зроблена за рецептом Алли Ковальчук. Ось відео на якому Ви зможете переглянути приготування в її виконанні.
Відео
Новинки від Tandicook.com.ua в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/tandicook