Піта
Піта
Піта
5 (100%) 6 голосів

Складові

  • 500 г пшеничного борошна
  • 30 г. дріжджів
  • 300 мл. води кімнатної температури
  • 3 ст. л. олії
  • 1 ч. л. солі

Приготування

1Дріжджі розводимо з цукром, та даємо підійти.

 

2

Замішуємо тісто з води, борошна, олії та солі. Для приготування піти воно має бути трохи густіше, ніж для звичайного домашнього хліба. Вручну вимішуємо борошняну масу 5-10 хвилин до тих пір, поки тісто не стане еластичним.

 

3Готове тісто перекладаємо в змащену олією миску. Поверхню тіста для піти також змащуємо маслом, щоб уникнути утворення сухої кірки. Накриваємо тісто рушником або харчовою плівкою, ставимо у тепле місце для бродіння на 1-1,5 години. За цей час тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2-2,5 рази.

4

Ділимо його на 10-12 рівних частин. Кожному шматочку надаємо округлу форму, викладаємо кульки тіста на поверхню, злегка посипану борошном, накриваємо рушником або плівкою і залишаємо ще на 15 хвилин. Включаємо духовку на 220-230 градусів. Нам потрібна висока температура, тому необхідно прогріти духовку деко заздалегідь.

5

Викладаємо заготовки на папір для випічки, прикривши рушником або плівкою. Змащувати маслом папір не треба, достатньо трохи присипати борошном. Даємо коржикам відпочити 10 хвилин. Розкочуємо качалкою колобки тіста в коржі з оптимальним діаметром 15-20 см і завтовшки 3-4 мм.

Перекладаємо коржі в розігріту духовку на розігрітий лист для випічки. Випікаємо протягом 7-8 хвилин. Цього часу цілком достатньо. Головне – не пересушити, адже коржі тонкі. Відкривати під час випікання духовку не можна.

В перші хвилини випічки від високої температури на обох поверхнях коржів утворюється скориночка. Вода в тісті нагрівається і перетворюється в пар, який і надуває корж зсередини. Відбувається маленький «вибух» – поверхні розшаровуються, утворюючи всередині коржів «кишеню». На фотографії видно, як коржі роздулися.

Виймаємо коржі з духовки, звільняємо від паперу. Охолоджуємо, склавши стопкою, загорнувши в рушник або помістивши в пакет.

 

9

Тепер корж розрізаємо вздовж, і у Вас всередині має вийти «кишенька». Заповнюємо порожнину коржа салатом, зеленню, шинкою, сиром, копченим м’ясом, овочами або рибою. Ваші фантазії тільки вітаються!

 


Новинки від Tandicook.com.ua в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/tandicook