Складові:
- Борошно – 1,25 чашки (чашка – 230 мл)
- Вершкове масло – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 0,5 чашки
- Вершки (33-35 % жирності) – 100-150 г
- Цукрова пудра – 2/3 чашки
- Розпушувач тіста – 1,25 ч. ложки
- Сіль – щіпка
- Лимонний сік – 1-2 ч. ложки
- Буряковий сік – 1-2 ст. ложки
- Ванілін – 1 ч. ложка.
Приготування:
Просіяти борошно, розпушувач і сіль. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою. Додати по черзі яйця, продовжуючи збивати. У три прийоми вмішати борошно і сметану.
В 1 ст. ложку бурякового соку додати лимонний сік. В 1/4 частину тіста додати буряково-лимонний сік, перемішати. Викласти тісто в прямокутну форму, випікати 10 хвилин при 180 °С.
З пластикової пляшки вирізати смужку і зробити з неї маленьку формочку для вирізання сердечок. Зігнути смужку навпіл, потім вивернути в інший бік і закріпити степлером. Дістати рожеве тісто з духовки, охолодити. З рожевого тіста вирізати сердечка.
У формочки для кексів покласти паперові вкладиші і трохи світлого тіста на дно. Втиснути в тісто по два рожевих сердечка. Випікати приблизно 20 хвилин при 180 °С.
Вершки збити з цукровою пудрою і 1 ч. ложкою бурякового соку. Прикрасити кекси приготованим кремом.