Капусняк
Капусняк

Складові:
квашена капуста – 500 г.
квасоля – 100 г.
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
сушені гриби – 50 г.
варена картопля – 1 шт.
яйце – 1 шт.
сіль – 1 ст. л.

Приготування:
Квашену капусту, якщо потрібно, промиваємо водою. Ріжемо її, та ставимо варитись на хвилин 40.
Сушені гриби промиваємо, і також ставимо варитись на 1 годину. Готові гриби ріжемо на кусочки і кладемо до капусти. Рідину, в якій варились гриби, також вливаємо до каструлі з капустою.
Цибулю ріжемо квадратиками та злегка підсмажуємо. Додаємо до капусти.
Моркву тремо на грубій тертці, обсмажуємо на олії і також додаємо до капусти.
Варену картоплину тремо на грубій тертці, додаємо до неї яйце, заливаємо водою (100 – 150 мл.) . Якщо готувати пісний капусняк, то додаємо воду, якщо готуємо не в піст, то замість води додаємо молоко. Збиваємо блендером до утворення однорідної маси. Цю заправку також додаємо до капусти.
Все перемішуємо і додаємо сіль.
В кінці додаємо відварену квасолю, і проварюємо ще 10 хвилин.