Складові:
Курячі гомілки охолоджені — 6 шт.
Цибуля— 2 шт.
Морква — 2 шт.
Кукурудза консервована (або заморожена) — 1 банка
Горошок консервований (або заморожений) — 1 банка
Рис пропарений довгий — 1 склянка
Вода або овочевий або м’ясний бульйон — 500 мл.
Сіль (приблизно) — 1,5 ч. л.
Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
Приправа каррі – 1 ч. л.
Паприка мелена 0,5 ч. л.
Олія – 2-3 ст. л.
Приготування:
1). Ретельно помити під проточною водою курячі гомілки, обсушити на паперових серветках від зайвої вологи. З усіх боків натерти м’ясо сіллю і спеціями, щоб курячі ніжки просочилися ароматами прянощів. В рецепті використовувалися чорний перець, паприка і каррі. Ви можете приправити курячі ніжки тими спеціями, які у вас є вдома під рукою, і які ви любите.
2). Почистити цибулю, порізати кубиками середнього розміру. Обсмажити до прозорості і м’якості.
3). Моркву натерти на крупній тертці, додати до підсмаженої цибулі. Перемішати інгредієнти їх обсмажити їх до золотистого кольору.
4). Викладемо кукурудзу з горошком в сковороду з цибулею і морквою. Хто використовує горошок і кукурудзу заморожені – то відразу кладіть їх в сковороду, попередньо розморожувати не треба.
5). Перемішати все і обсмажити на повільному вогні, щоб кукурудза та горошок прогрілися.
6). Промити рис та додати до овочів. Перемішати, щоб рис змішався з пасерованими овочами та просочився . Посолити і поперчити рис з овочами по смаку. Рис краще використовувати пропарений.
7). Змастити деко (або форму для запікання) олією. Викласти у форму рис з овочами і розподілити рівним шаром. Це буде подушка для курячих ніжок. Залити киплячим бульйоном або водою.
Зверху викласти мариновані гомілки.
8). Форму з рисом та гомілками накрити фольгою, і поставити в попередньо розігріту духовку.
9). Запікати курячі ніжки з рисом під фольгою 45 хвилин на 180 градусах, та 15 хвилин, знявши фольгу для придбання гомілками рум’яного виду.
Смачного!