Новорічний торт з цитрусовими

Також відмінно підійде для новорічного застілля торт з начинкою з цитрусових, які асоціюються зі святами.

Для його приготування знадобляться:

Для бісквіта:

  • Яйця – 3 штуки
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1/2 склянки
  • Сода – 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Апельсини – 3 штуки
  • Мандарини – 3 штуки
  • Банан – 1 штука
  • Ананас – 150 г

 Для крему:

  • Сметана нежирна – 900 г
  • Цукор – 1 стакан
  • Желатин – 50 г
  • Ванілін – 2 г

Приготування:

  1. Желатин розчинити у воді, згідно з інструкцією на упаковці.
  2. Яйця з цукром збити в щільну піну.
  3. В одержану суміш поступово всипати борошно, змішане з содою.
  4. Тісто викласти у форму і запікати в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
  5. Отриманий бісквіт розрізати на шматочки розміром 2х2 см.
  6. Фрукти очистити від шкірки. Апельсини нарізати кружечками, мандарини розібрати на часточки. Банан і ананас нарізати кубиками.
  7. Сметану збити з цукром. Додати ванілін і желатин і ретельно перемішати.
  8. На дно рознімної форми викласти фрукти. На них зверху – половину бісквіта і залити все половиною крему.
  9. Потім знову викласти фрукти, бісквіт і крем і накрити харчовою плівкою. 10. Поставити торт в холодильник на 10-12 годин.