Важко знайти людину, яка б не любила піцу. Традиційний італійський варіант, що був популярним серед жителів середземноморського узбережжя не одне століття, був пишний корж з хрусткою скоринкою, соусом з оливкової олії, часнику і базиліка, та начинкою з молодої моцарели і томатів. Розійшовшись по світу, класичний рецепт набув істотні зміни. У кожному регіоні в начинці почали з’являтися нові інгредієнти. Всього в світі налічується більше 2000 варіацій цієї закуски, серед яких кожен зможе знайти собі страву до душі: від звичайної «Мисливської» піци до зовсім вже екстравагантних страв.
На сьогодні існує безліч рецептів, де піцу може приготувати кожен бажаючий. Але якщо Ви хочете поласувати справжньою піцою, і при цьому у Вас немає часу на її приготування, можете скористатись доставкою піци додому! Це дуже зручний спосіб пообідати чи повечеряти, хотіла б виділити доставка піци Одеса Черемушки (https://resto-presto.com.ua/) – це якісний сервіс за адекватну ціну.
Пропоную Вашій увазі цікаві та оригінальні рецепти піци.
Піца по-англійськи
Діловиті англійці вважають за краще, щоб їжа була ситною та смачною, а апетитний вигляд стоїть на другому місці. Таке ставлення позначилося і на місцевого різновиду італійської закуски. Основними інгредієнтами їх ласощі є: помідори, картопля, сосиски, бекон, боби і яйця. Створюється враження, що практичні англійці просто перенесли свій традиційний сніданок на хрустку хлібну корж, зробивши його ще смачніше.
Тарт Фламбе
Родина високої кухні, романтична Франція не могла не внести зміни у власну рецептуру італійського страви. Найбільш популярним варіантом в цій країні став відкритий пиріг з Ельзасу з поетичною назвою «Тарт Фламбе». Сама назва страви говорить, що воно готується на відкритому вогні. Рум’яний корж, запечений в дров’яної печі, з начинкою з сирного сиру, бекону і червоної цибулі, і политий вершковим соусом, не залишить байдужим жодного гурмана.
Піца з кокосом
Якщо поєднання курки та ананаса стало досить звичним в начинках для різних варіантів відкритого пирога, то наявність кокоса в страві жителям нашого регіону може здатися дивним. А ось для костаріканцев незвичайний інгредієнт є звичайною і вельми улюбленої складової традиційної італійської закуски нарівні з поживними креветками.
По-українськи
Незвичайними для жителів інших країн можуть здатися українські варіації італійського пирога, де першу скрипку в смаку грають рибні інгредієнти. При приготуванні закуски по-українськи може використовуватися свіжозловлена, копчена або консервована риба. Особливо популярними вважаються відкриті пироги з сардинами, скумбрією лососем або червоною ікрою в компанії з ріпчастою цибулею, томатною заправкою і зеленню петрушки.
Окономіякі
Уміння японців готувати морепродукти – загальновідомий факт. Звичайними складовими японської піци виступають вугор, водорості норі, креветки та інші дари моря. Але особливе місце займає традиційна японська закуска окономіяки, що виглядає, як листковий салат з коржі, капусти, свинини, макаронів, кальмарів, укритий зверху трохи дивним омлетом і политий соусом окономияки.
Lachmacun
У Туреччині та Вірменії популярним вважається власний варіант закуски, що складається з коржа з викладеними на ньому хлібними корками, м’ясним фаршем, щедро приправленим спеціями, нарізаними овочами, присипаними великою кількістю зелені.
У будь-якому куточку світу обов’язково знайдеться свій особливий рецепт піци, який будуть любити місцеві жителі, а може бути, полюбите і ви.