Як вибрати рис для суші для приготування в мультиварці? Все насправді дуже просто, вибираємо рис круглозернистий, він має хорошу клейкість і відповідно з нього легко можна скручувати ролли. Зараз в будь якому супермаркеті можна знайти великий вибір рису, а деякі виробники навіть маркують, що значно полегшує процес вибору.
Приготування починаємо з промивки рису. Робимо це для того, щоб вимити все лишнє, що могло потрапити в крупу, а це пил і бруд, які могли туди потрапити в процесі зберігання і транспортування. Разом з водою виходить і зайвий крохмаль, який запобігає склеювання рису між собою. Промиваємо до тих пір, поки вода не стане прозорою. Не забуваємо, що рис промиваємо під холодною протічною водою. Промитий рис замочуємо на 10-15 хв.
Варіння рису в мультиварці проходить надзвичайно легко, адже вода не википає, рис не пригоряє, а саме головне рис не пристає до поверхні посуди, що значно полегшує миття посуди. Чесно кажучи я отримала масу задоволення від варіння рису в мультиварці, адже не потрібно стежити, котролювати час приготування, а достатньо вибрати відповідну програму. Процес і результат сподобається і Вам.
Щоб з нашого рис не вийшла каша, необхідно дотриматись пропорцій води і крупи, вона відрізняється від рецепта приготування “рисової каші”, адже води необхідно набагато менше: 2 склянки рису – 2,5 склянки води. До речі, крупу можна замочувати безпосередньо в мультиварці. Після замочування виставляємо програму, я вибрала “Гречка”. Програма – автоматична, тому подальшого втручання в процес готування не буде потрібно. Коли програма дасть сигнал про закінчення приготування – додайте заправку.
Коли ми маємо готовий рис, нам залишається його заправити. Для заправки ми використовуємо рисовий оцет з додаванням солі і цукру. Співвідношення інградієнтів 50 мілілітрів оцету, солі – 1 чайна ложка; цукру – дві чайної ложки Щоб приготувати заправку, цукор і сіль висипаються в оцет, і все перемішуємо до повного розчинення. Готову заправку додають в рисову кашу. При приготуванні заправки намагайтеся не переборщити з оцтом, так як якщо його буде багато, то рис стане більш розсипчастим і його важко буде сформувати в суші або ролли.
Перемішувати кашу необхідно дерев’яною ложкою. Додавши заправку, закрийте кришку мультиварки і залиште рис ще на 10 хвилин. Формувати суші або ролли потрібно, поки крупа не охолола, але так щоб не обпекти рук. При цьому бажано змочувати руки водою з додаванням оцту.
Надіюсь, Вам буде корисним рецепт приготування рису для суші в мультиварці.
Читайте також: Як приготувати рис для суші