Варений рис на плиті
Варений рис на плиті

“Приготувати справжній рис для ролів і суші під силу тільки досвідченим кулінарам” – приблизно так починаються всі статті про варіння рису для суші. У моєму випадку я хотіла просто порадувати свою сім’ю чимось незвичним, тому оптимізувала рецепт варіння для себе. Можливо, досвідчені кулінари не одобрять, але роли получаються на славу!

Отже, маленький екскурс про різновиди рису для японської кухні. Існують кілька різновидів рису: зернистий, середньозернистий і круглозерністий. Довгозернистий і середньозернистий рис має невелику кількість крохмалю, і він застосовується в основному для приготування гарнірів. Круглозерністий рис має рисові зерна довжиною близько 4 — 5 мм і застосовується при приготуванні ролів і суші. Справжні гурмани знають, що у будь якому маркеті можна придбати спеціальний японський рис для суші.

Який рис використовувала я? Признаюсь чесно, використовую звичайний круглозернистий рис українського виробництва куплений в найблищому магазині.

Перед варінням рису, необхідно ретельно його промити. Промиваємо його під холодною водою кілька разів, щоб по максимуму змити крохмаль.

Для приготування рису на всіх ресурсах рекомендують використовувати емальовану посуду, цією порадою я скористалась, хоча я проексперементувала з посудом з нержавіючої сталі в ньому рис готується трішки швидше. Отже, засипаємо рис, заливаємо водою так, щоб на сантимент вище покрило наш рис. Ставимо на плиту. Середній час приготування рису 10 хвилин після кипіння.

Після того, як рис зварився, необхідно додати в нього рисовий оцет. На жаль, рисового оцету в мене не виявилось, я скористалась звичайним. Також в оцет додала цукор і сіль за смаком. Цею сумішю 2 столові ложки полила рис. Даємо остинути рису, щоб можна було брати в руки, але ні в якому разі не охолодити повнісню.

Читайте також: Готуємо рис для суші в мультиварці