Пельмені – дуже популярна страва в українській кухні. Рецептів їх приготування безліч. Що таке пельмені? По суті – м’ясо, загорнуте в тісто. І аналогів цієї страви в світі дуже багато: манти (Узбекистан), хінкалі (Грузія), равіолі (Італія). Пельмені входять в трійку найпопулярніших напівфабрикатів в Україні, і саме через Інтернет можна замовити справжні домашні пельмені! https://fayni-pyrohy.com.ua/
Існує безліч рецептів тіста, але як добитися того, щоб саме ваші пельмені вийшли найсмачнішими? Тут не обійтися без знання деяких секретів.
Секрети смачного тіста для пельменів
Перший секрет полягає в правильних пропорціях і замішуванні. На 6 частин борошна береться 1 стакан води. Борошно необхідно просіяти через сито. Місити тісто потрібно в одну сторону по колу довгий час. Найкраще замішувати руками, так краще відчувається консистенція тесту. Воно повинно стати крутим і еластичним.
Другий секрет – тісту потрібен відпочинок. Не потрібно ліпити пельмені з тільки що замішаного тіста. Потримайте його близько півгодини, закривши чистим рушником.
Правильна начинка і ліплення
Третій секрет стосується начинки. Найпопулярнішою є м’ясний фарш. Як правильно його приготувати? Найголовніше – брати фарш з декількох видів м’яса. Варіацій може бути багато. Класичним вважається фарш, змішаний зі свинини і яловичини. Секрет полягає в тому, що м’ясо слід прокрутити в м’ясорубці два рази. Додайте цибулю, часник і спеції.
Правильне ліплення – наступний секрет. Щоб зліпити однакові за розміром пельмені, тісто потрібно тонко розкачати, до товщини приблизно 2 мм. Найсмачніші пельмені ті, у яких пропорції м’яса і тіста складають 1:1. Стаканом вирізаються круги. У центр кожного кладеться начинка. Кружечок складається навпіл, краю защипують так, щоб при варінні з пельмені не витік сік.
Як варити, зберігати і подавати пельмені?
Пельмені закидають в киплячу підсолену воду (не дуже багато, щоб в процесі варіння вони не злиплися). Після того, як пельмені спливуть, почекайте близько 5 хвилин, потім їх можна виловлювати.
Якщо не збираєтеся відразу варити пельмені, то заморожувати їх слід прямо на тій же дошці, на яку вони викладалися після ліплення. Виставляють їх в морозильну камеру і через годину – півтори зсипають в пакет і забираєте в морозильну камеру на зберігання.
Правильно їсти готові пельмені – теж важлива умова. Подавати їх слід завжди теплими. З приладів кладуть ложку, навіть якщо пельмені без бульйону. В якості заправки використовують сметану або масло. Іноді поруч з тарілкою ставлять добре розбавлений оцет. Можна посипати пельмені різаною зеленню. Смачного!