СПАГЕТІ БОЛОНЬЄЗЕ 

Свою назву соус Болоньєзе отримав на честь міста Болоньї. Саме там в кінці XIX ст. в місцевій газеті вперше був опублікований рецепт м’ясного соусу, який назвали просто “рагу”. Сьогодні Болоньєзе – один з основних пунктів в меню шеф-кухарів з усього світу.

Складові:

  • 500 г. спагеті
  • 500 г. яловичого фаршу
  • 100 г. червоного сухого вина
  • 800 г. в’ялених помідорів (можна зробити самостійно зі свіжих або купити консервовані)
  • 1 велика цибуля
  • 1 стебло селери
  • 2 зубці часнику
  • 100 г. сиру пармезан
  • пучок базиліку або петрушки
  • орегано (свіжий або сухий)
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

1) На розігрітій сковороді обсмажити на оливковій олії дрібно порізану цибулю, часник і селеру (при бажанні можна додати також моркву). Тушкувати до м’якості близько 5 хвилин.

2) Викласти в овочі м’ясний фарш. Добре перемішати та обсмажити протягом декількох хвилин.

3) Додати в сковорідку нарізані кубиками в’ялені помідори. Протушкувати 20-30 хвилин.

4) Тоді додати дрібно порізану зелень (в класичному рецепті – це базилік і орегано), посолити і поперчити за смаком.

5) За 10 хвилин до готовності соусу, окремо поставити відварюватися спагеті, яке повинно бути приготовлено аль денте.

6) Викласти спагеті на тарілки, а зверху покласти м’ясний соус болоньєзе. За бажанням можна посипати готову страву тертим пармезаном.