СПАГЕТІ КАРБОНАРА

Ви напевне не раз чули про знамениту пасту карбонара – один з найпопулярніших рецептів приготування спагеті в Італії. В оригінальному рецепті карбонара готується з дрібних шматочків гуанчале – солоної некопченої італійської свинячої щоковини, однак в домашніх умовах цей інгредієнт можна замінити звичайним беконом.

 Складові:

  • 350 г. спагеті
  • 100 г. бекону
  • 50 г. сиру Пекоріно Романо (сир з овечого молока)
  • 50 г. пармезану (можна замінити на інший твердий сир)
  • 3 яйця
  • 2 зубці часнику
  • 50 г. оливкової олії
  • сіль і мелений перець

Приготування:

1) Спагеті відварити до стану напівготовності в підсоленій воді.

2) В окремій тарілці збити яйця і додати свіжомелений чорний перець.

3) На сковороді обсмажити дрібно нарізаний бекон, додати зубчики часнику з невеликими надрізами. Коли скибочки бекону стануть коричневими і хрусткими, часник можна забрати.

4) Викласти спагеті на сковороду з беконом і розмішати.

5) Натерти обидва види сиру на тертці. Більшу частину тертого сиру змішати зі збитими яйцями. Отриману суміш вилити у сковорідку. При необхідності додати кілька столових ложок води (можна брати воду, в якій варилися спагеті). Проварити ще 2-3 хвилин, помішуючи.

6) Викласти готову страву на тарілки.