Ви напевне не раз чули про знамениту пасту карбонара – один з найпопулярніших рецептів приготування спагеті в Італії. В оригінальному рецепті карбонара готується з дрібних шматочків гуанчале – солоної некопченої італійської свинячої щоковини, однак в домашніх умовах цей інгредієнт можна замінити звичайним беконом.
Складові:
- 350 г. спагеті
- 100 г. бекону
- 50 г. сиру Пекоріно Романо (сир з овечого молока)
- 50 г. пармезану (можна замінити на інший твердий сир)
- 3 яйця
- 2 зубці часнику
- 50 г. оливкової олії
- сіль і мелений перець
Приготування:
1) Спагеті відварити до стану напівготовності в підсоленій воді.
2) В окремій тарілці збити яйця і додати свіжомелений чорний перець.
3) На сковороді обсмажити дрібно нарізаний бекон, додати зубчики часнику з невеликими надрізами. Коли скибочки бекону стануть коричневими і хрусткими, часник можна забрати.
4) Викласти спагеті на сковороду з беконом і розмішати.
5) Натерти обидва види сиру на тертці. Більшу частину тертого сиру змішати зі збитими яйцями. Отриману суміш вилити у сковорідку. При необхідності додати кілька столових ложок води (можна брати воду, в якій варилися спагеті). Проварити ще 2-3 хвилин, помішуючи.
6) Викласти готову страву на тарілки.