СПАГЕТІ З ТУНЦЕМ І ПОМІДОРАМИ 

Цей рецепт готується швидко, однак смак має незрівнянний. До того ж, усі продукти доступні в кожному супермаркеті та й коштують недорого. Тунець додає страві солодкого і вишуканого смаку, а помідори тільки підсилюють цей ефект.

 Складові:

  • 250 г. спагетті
  • 2-3 помідори
  • 150 г. консервованого тунця в олії
  • 70 г. зелених оливок (за бажанням)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зубці часнику
  • ½ ч. л. сушеного базиліку
  • петрушка
  • сіль, перець – за смаком
  • оливкова олія

 Приготування:

1) На оливковій олії обсмажити дрібно порізану цибулю до прозорого стану.

2) Додати нарізані на маленькі кубики помідори і, помішуючи, тушкувати 5 хвилин, щоб випарувалась зайва рідина.

3) До помідорів додати часник, сіль, перець і сушений базилік. Перемішати.

4) Потім додати тунець, попередньо зцідивши зайву олії, лопаткою чи ложкою розділити його на менші шматочки, перемішати і потушкувати ще 2-3 хвилин.

5) За бажанням додати нарізані оливки і подрібнену зелень петрушки. Перемішати і відставити з вогню.

6) Відварені спагеті перемішати з гарячим соусом із тунця та помідорів. При подачі спагеті можна посипати потертим твердим сиром, наприклад, пармезаном.