Цей рецепт готується швидко, однак смак має незрівнянний. До того ж, усі продукти доступні в кожному супермаркеті та й коштують недорого. Тунець додає страві солодкого і вишуканого смаку, а помідори тільки підсилюють цей ефект.
Складові:
- 250 г. спагетті
- 2-3 помідори
- 150 г. консервованого тунця в олії
- 70 г. зелених оливок (за бажанням)
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зубці часнику
- ½ ч. л. сушеного базиліку
- петрушка
- сіль, перець – за смаком
- оливкова олія
Приготування:
1) На оливковій олії обсмажити дрібно порізану цибулю до прозорого стану.
2) Додати нарізані на маленькі кубики помідори і, помішуючи, тушкувати 5 хвилин, щоб випарувалась зайва рідина.
3) До помідорів додати часник, сіль, перець і сушений базилік. Перемішати.
4) Потім додати тунець, попередньо зцідивши зайву олії, лопаткою чи ложкою розділити його на менші шматочки, перемішати і потушкувати ще 2-3 хвилин.
5) За бажанням додати нарізані оливки і подрібнену зелень петрушки. Перемішати і відставити з вогню.
6) Відварені спагеті перемішати з гарячим соусом із тунця та помідорів. При подачі спагеті можна посипати потертим твердим сиром, наприклад, пармезаном.