Як часто вам доводиться тішити свою другу половинку чимось смачненьким? У нас завжди багато справ: навчання, робота, діти… Іноді зовсім не вистачає часу на романтику, на підтримку вогника у стосунках.
Навіть, якщо ви вважаєте День Валентина трішки банальним, чи, скажімо, “не нашим” – все ж це чудова нагода відпочити від буденності та поринути в романтичну атмосферу свята та ніжності.
Є багато варіантів, чим можна здивувати свого коханого чи кохану у цей день: вечірня прогулянка удвох, подорож в інше місто в пошуках нових вражень та емоцій, похід в ресторан, а ще краще – романтична вечеря в домашній атмосфері.
Отже, пропоную вам варіанти найромантичніших смаколиків, які не тільки потішать прекрасним смаком, але й забезпечать вас чудовими емоціями і прикрасять святковий стіл.
Складові:
- Куряче філе – 1 шт.
- Грецькі горіхи – 80 г
- Сир твердий – 180 г
- Буряк – 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Яйця – 5 шт.
- Майонез – 200 г
- Сіль, перець – на ваш смак.
Приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді та нарізати невеличкими кубиками.
Яйця відварити та натерти на крупній тертці.
Сир натерти на крупній тертці. Гранат розібрати на зерна.
Буряк відварити, почистити та натерти на крупній тертці.
А тепер викладаємо салат шарами у формі серця або використовуємо салатницю у формі серця. Посипаємо кожен шар сіллю, перцем та змащуємо майонезом.
1 шар – куряче філе
2 шар – яйця
3 шар – сир
4 шар – грецькі горіхи
5 шар – тертий буряк
6 шар – зерна гранату
Складові:
- Креветки очищені – 100 г
- Авокадо – 1 шт.
- Яйце варене – 2 шт.
- Твердий сир – 150 г
- Маслини – 50 г
- Червона ікра – 50 г
- Майонез – 150 г
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Викладаємо у формі двох сердець (бажано використовувати формочки у вигляді сердець).
1 шар – дрібно порізані відварені креветки
2 шар – м’якоть авокадо, порізана кубиками
3 шар – майонез
4 шар – натерте на крупній тертці варене яйце
5 шар – майонез
6 шар – тертий твердий сир
Прикрасити маслинами, білком і червоною ікрою.
Складові:
- Банани тверді – 6 шт.
- Шоколад – 200 г (2 плитки)
- Олія – 2 ст. ложки
- Різнокольорова кондитерська посипка і горіхи для оздоблення.
Приготування:
Розрізати банани впоперек навпіл. У кожен шматок банана встромити паличку.
На водяній бані розплавити шоколад. Додати олію та перемішати.
Занурити банан в шоколадну суміш, так, щоб вони повністю були ним покриті. Прикрасити посипкою.
Поставити в холодильник, щоб шоколад повністю застиг.
Складові:
- Борошно – 1,25 чашки (чашка – 230 мл)
- Вершкове масло – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 0,5 чашки
- Вершки (33-35 % жирності) – 100-150 г
- Цукрова пудра – 2/3 чашки
- Розпушувач тіста – 1,25 ч. ложки
- Сіль – щіпка
- Лимонний сік – 1-2 ч. ложки
- Буряковий сік – 1-2 ст. ложки
- Ванілін – 1 ч. ложка.
Приготування:
Просіяти борошно, розпушувач і сіль. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою. Додати по черзі яйця, продовжуючи збивати. У три прийоми вмішати борошно і сметану.
В 1 ст. ложку бурякового соку додати лимонний сік. В 1/4 частину тіста додати буряково-лимонний сік, перемішати. Викласти тісто в прямокутну форму, випікати 10 хвилин при 180 °С.
З пластикової пляшки вирізати смужку і зробити з неї маленьку формочку для вирізання сердечок. Зігнути смужку навпіл, потім вивернути в інший бік і закріпити степлером. Дістати рожеве тісто з духовки, охолодити. З рожевого тіста вирізати сердечка.
У формочки для кексів покласти паперові вкладиші і трохи світлого тіста на дно. Втиснути в тісто по два рожевих сердечка. Випікати приблизно 20 хвилин при 180 °С.
Вершки збити з цукровою пудрою і 1 ч. ложкою бурякового соку. Прикрасити кекси приготованим кремом.
І звичайно, не обійдеться без красивого Печива у формі сердечок. Способів їх прикрашання є безліч, тому ось фото з цікавими ідеями і рецепт для основи печива.
Для печива:
- Борошно – 460 г
- Вершкове масло – 200 г
- Цукор – 200 г
- Яйце – 1 шт.
Приготування:
Масло і цукор збити міксером на середній швидкості. Додати яйце і збивати на повільній швидкості. Додати борошно, перемішати. Поставити тісто в холодильник на 1,5 години.
Зробити з тіста кульки. За допомогою будь-якої круглої форми зробіть їх плоскими і круглими (можна також використовувати формочки у вигляді сердечок). Випікайте в духовці до готовності (приблизно 20 хв) при 180°С.
Для глазурі:
- Білок 1 яйця,
- Цукрова пудра – 250 г,
- Харчові барвники.
Збити міксером цукрову пудру, додати білок. Збивати на низькій швидкості до отримання однорідної білої маси, потім – на високій швидкості до густоти. Додати в частину глазурі барвники.
Складові на 2 порції:
- Банан – 1 шт.
- Морозиво пломбір – 100 мл
- Какао – 2 ч.л
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Молоко – 300 мл.
Приготування:
Порізати банан кружечками.
Всі інгредієнти покласти в блендер або ж збити за допомогою міксера.
Розлити в стакани.
Експериментуючи з фруктами, можна приготувати ще безліч смачних молочних коктейлів. Наприклад, полуниця, манго, персик, чи будь-який інший фрукт може стати цікавим інгредієнтом у коктейлі та надати неповторний смак напою.
Коктейль з журавлини (алкогольний)
Складові:
- Горілка – 200 мл
- Лікер Куантро – 200 мл
- Сік журавлини – 600 мл
- Апельсиновий сік – 400 мл
- Подрібнений лід – за смаком
- Ягоди журавлини – для прикраси
Приготування:
Налити в графин горівку і лікер. Додати апельсиновий та журавлиновий соки. Перемішати.
Наповнити стаканчики подрібненем льодом та кількома ягідками журавлини.
Подавати коктейлі з трубочками.