Страви до Дня Святого Валентина
Страви до Дня Святого Валентина

Як часто вам доводиться тішити свою другу половинку чимось смачненьким? У нас завжди багато справ: навчання, робота, діти… Іноді зовсім не вистачає часу на романтику, на підтримку вогника у стосунках.

Навіть, якщо ви вважаєте День Валентина трішки банальним, чи, скажімо, “не нашим” – все ж це чудова нагода відпочити від буденності та поринути в романтичну атмосферу свята та ніжності.

Є багато варіантів, чим можна здивувати свого коханого чи кохану у цей день: вечірня прогулянка удвох, подорож в інше місто в пошуках нових вражень та емоцій, похід в ресторан, а ще краще – романтична вечеря в домашній атмосфері.

Отже, пропоную вам варіанти найромантичніших смаколиків, які не тільки потішать прекрасним смаком, але й забезпечать вас чудовими емоціями і прикрасять святковий стіл.

Салат “Гранатове серце”

Салат "Гранатове серце" Складові:

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Грецькі горіхи – 80 г
  • Сир твердий – 180 г
  • Буряк – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Майонез – 200 г
  • Сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

Куряче філе відварити в підсоленій воді та нарізати невеличкими кубиками.

Яйця відварити та натерти на крупній тертці.

Сир натерти на крупній тертці. Гранат розібрати на зерна.

Буряк відварити, почистити та натерти на крупній тертці.

А тепер викладаємо салат шарами у формі серця або використовуємо салатницю у формі серця. Посипаємо кожен шар сіллю, перцем та змащуємо майонезом.

1 шар – куряче філе

2 шар – яйця

3 шар – сир

4 шар – грецькі горіхи

5 шар – тертий буряк

6 шар – зерна гранату

 

Салат “Закохана парочка”

Салат "Закохана парочка" Складові:

  • Креветки очищені – 100 г
  • Авокадо – 1 шт.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Твердий сир – 150 г
  • Маслини – 50 г
  • Червона ікра – 50 г
  • Майонез – 150 г
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Викладаємо у формі двох сердець (бажано використовувати формочки у вигляді сердець).

1 шар – дрібно порізані відварені креветки

2 шар – м’якоть авокадо, порізана кубиками

3 шар – майонез

4 шар – натерте на крупній тертці варене яйце

5 шар – майонез

6 шар – тертий твердий сир

Прикрасити маслинами, білком і червоною ікрою.

 

Банани в шоколаді на паличці

Банани в шоколаді на паличці Складові:

  • Банани тверді – 6 шт.
  • Шоколад – 200 г (2 плитки)
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Різнокольорова кондитерська посипка і горіхи для оздоблення.

Приготування:

Розрізати банани впоперек навпіл. У кожен шматок банана встромити паличку.

На водяній бані розплавити шоколад. Додати олію та перемішати.

Занурити банан в шоколадну суміш, так, щоб вони повністю були ним покриті. Прикрасити посипкою.

Поставити в холодильник, щоб шоколад повністю застиг.

 

Капкейки “Валентинки”

Капкейки "Валентинки"

Складові:

  • Борошно – 1,25 чашки (чашка – 230 мл)
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 0,5 чашки
  • Вершки (33-35 % жирності) – 100-150 г
  • Цукрова пудра – 2/3 чашки
  • Розпушувач тіста – 1,25 ч. ложки
  • Сіль – щіпка
  • Лимонний сік – 1-2 ч. ложки
  • Буряковий сік – 1-2 ст. ложки
  • Ванілін – 1 ч. ложка.

Приготування:

Просіяти борошно, розпушувач і сіль. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою. Додати по черзі яйця, продовжуючи збивати. У три прийоми вмішати борошно і сметану.

В 1 ст. ложку бурякового соку додати лимонний сік. В 1/4 частину тіста додати буряково-лимонний сік, перемішати. Викласти тісто в прямокутну форму, випікати 10 хвилин при 180 °С.

З пластикової пляшки вирізати смужку і зробити з неї маленьку формочку для вирізання сердечок. Зігнути смужку навпіл, потім вивернути в інший бік і закріпити степлером. Дістати рожеве тісто з духовки, охолодити. З рожевого тіста вирізати сердечка.

У формочки для кексів покласти паперові вкладиші і трохи світлого тіста на дно. Втиснути в тісто по два рожевих сердечка. Випікати приблизно 20 хвилин при 180 °С.

Вершки збити з цукровою пудрою і 1 ч. ложкою бурякового соку. Прикрасити кекси приготованим кремом. 

 

І звичайно, не обійдеться без красивого Печива у формі сердечок. Способів їх прикрашання є безліч, тому ось фото з цікавими ідеями і рецепт для основи печива.

Печиво у формі сердечок

Для печива:

  • Борошно – 460 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 200 г
  • Яйце – 1 шт.

Приготування:

Масло і цукор збити міксером на середній швидкості. Додати яйце і збивати на повільній швидкості. Додати борошно, перемішати. Поставити тісто в холодильник на 1,5 години.

Зробити з тіста кульки. За допомогою будь-якої круглої форми зробіть їх плоскими і круглими (можна також використовувати формочки у вигляді сердечок). Випікайте в духовці до готовності (приблизно 20 хв) при 180°С.

Для глазурі:

  • Білок 1 яйця,
  • Цукрова пудра – 250 г,
  • Харчові барвники.

Збити міксером цукрову пудру, додати білок. Збивати на низькій швидкості до отримання однорідної білої маси, потім – на високій швидкості до густоти. Додати в частину глазурі барвники.

 

Коктейль “Бананова насолода”

Коктейль "Бананова насолода"

Складові на 2 порції:

  • Банан – 1 шт.
  • Морозиво пломбір – 100 мл
  • Какао – 2 ч.л
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Молоко – 300 мл.

Приготування:

Порізати банан кружечками.

Всі інгредієнти покласти в блендер або ж збити за допомогою міксера.

Розлити в стакани.

Експериментуючи з фруктами, можна приготувати ще безліч смачних молочних коктейлів. Наприклад, полуниця, манго, персик, чи будь-який інший фрукт може стати цікавим інгредієнтом у коктейлі та надати неповторний смак напою.

  

Коктейль з журавлини (алкогольний)

Коктейль з журавлини (алкогольний)

Складові:

  • Горілка – 200 мл
  • Лікер Куантро – 200 мл
  • Сік журавлини – 600 мл
  • Апельсиновий сік – 400 мл
  • Подрібнений лід – за смаком
  • Ягоди журавлини – для прикраси

Приготування:

Налити в графин горівку і лікер. Додати апельсиновий та журавлиновий соки. Перемішати.

Наповнити стаканчики подрібненем льодом та кількома ягідками журавлини.

Подавати коктейлі з трубочками.

джерело