Супер-вологий шоколадний пиріг (без яєць)
Супер-вологий шоколадний пиріг (без яєць)

Інгредієнти:

Борошно пшеничне – 1,5 скл.
Какао-порошок – 4 ст. л.
Сода харчова – 1 ч. л.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Цукор-пісок – 200 г.
Олія – ​​1/4 скл.
Ванільний цукор – 0,5 п.
Сіль – 1 щіпка
Вода – 200 мл.
Розчинна кава – 0,5 ч. л.

Приготування:

1. У великій чашці змішуємо сипучі продукти: борошно, сіль, соду харчову, какао-порошок. В іншій чашці змішуємо олію з цукром, додаємо розчинну каву, лимонний сік і воду. Збиваємо міксером до повного розчинення цукру. Потім в суху суміш вливаємо рідку частину тіста і ретельно перемішуємо за допомогою міксера.
2. Замість какао можна використовувати темний шоколад, для цього потрібно буде плитку шоколаду розтопити на водяній бані і додати в готове тісто.
3. Потім розігріваємо духовку до 180 °. Деко або форму для випічки змащуємо вершковим маслом і злегка припорошує борошном або манною крупою. Виливаємо підготовлене тісто і відправляємо форму в духовку на 40 – 45 хвилин.
4. Готовий пиріг повністю охолоджуємо, за бажанням прошаровуються кремом (будь-яким), посипаємо какао-порошком, цукровою пудрою або тертим шоколадом. Пиріг розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з чашкою несолодкого чаю або кави, тому цукру вистачає в торті.