Сметанник
Сметанник

Інгредієнти:
масло вершкове або маргарин – 100 г.
яйця – 2 шт.
згущене молоко – 1 банка
сода (гашена) – 1ч. л.
борошно – 8 ст. л.
какао – 1 ст. л.
для крему:
сметана 20% – 600 – 700 г.
цукор – 100 г.
Приготування:
1. Розм’якшене масло з’єднуємо з яйцями, збиваємо
2. Додаємо згущене молоко, збиваємо
3. Соду гасимо оцтом, додаємо в тісто, збиваємо
4. Борошно просіваємо в тісто, перемішуємо
5. Готове тісто ділимо на дві частини. Тісто має вийти, як густа сметана.
6. В одну з частин додаємо просіяне какао, перемішуємо.
І починаємо випікати наші коржі при 180 градусах 15-20 хвилин (залежить від духовки).
7. Поки коржі печуться ми готуємо крем.
Сметану і цукор з’єднуємо, збиваємо.
8. Готові коржі розрізаємо навпіл. І обрізаємо боковинки.
Кожен корж наколюємо виделкою (крім нижнього) і змащуємо кремом.
9. І так ми промазуємо всі коржі і боковину.
10. Обрізки коржів ми розмелюємо в крихту (руками)
11. І посипаємо весь наш торт.
Ставимо на ніч у холодильник і вранці він готовий.
12. Також можна його залити шоколадною глазур’ю, а не посипати.
Для глазурі:
вершкове масло – 50 г.
молоко – 2 ст. л.
какао – 2 ст. л.
цукор – 4 ст. л.
13. Всі інгредієнти змішуємо. Ставимо на вогонь, як тільки закипить, знімаємо. Даємо охолонути.