Інгредієнти:
Волоські горіхи (для прикраси)
Шоколад молочний (для прикраси) – 1 плитка
Сметана (жирна, в крем) – 2 скл.
Какао (за смаком в крем)
Сода (в тісто) – 1 ч. л.
Сухарі (білі, в тісто) – 1,5 скл.
Горіхи волоські (в тісто) – 1,5 скл.
Яйця (в тісто) – 2 шт
Цукор (в тісто 1,5 склянки, 1/2-1/3 склянки в крем) – 2 скл.
Сметана (15-20%, в тісто, 1 ч.л. для прикраси в шоколад) – 1,5 скл.
Масло вершкове (розм’якшене, в тісто) – 150 г
Борошно пшеничне (просіяне, в тісто) – 1,5 скл.
Спосіб приготування:
1. Подрібнюємо горіхи.
2. Яйця збиваємо з цукровим піском до білого кольору.
3. Додаємо до яєчної суміші подрібнені горіхи, сметану, розм’якшене вершкове масло, сухарі (купуйте сухарі без спецій і барвників, а краще прокрутіть через м’ясорубку сухарі з білого хліба), соду; все добре вимішуємо.
4. Додаємо борошно, акуратно перемішуємо.
5. Викладаємо тісто у форму, змащену маслом, товщиною не більше 1 см. Випікаємо коржі при температурі близько 220С приблизно 20-25 хвилин. Вийде 3 коржі.
6. Готуємо крем: збиваємо сметану з цукровим піском та какао.
7. Змащуємо коржі, боки і верх кремом.
8. Шоколад тремо на тертці та посипаємо верх торту. По колу зверху викладаємо горіхи.