Торт на сковорідці. Без духовки!
Торт на сковороді. Без духовки!
5 (100%) 2 голосів

Торт на сковороді – це тортик, коржі для якого не потрібно тривалий час випікати в духовці, а можна дуже швидко зробити на сковороді. На його приготування Ви затратити трохи більше однієї години.


Складові:

яйце – 2 шт.
цукор – 200 г.
ванільний цукор – 1 пакетик
масло – 50 г.
борошно – 200 г.
какао – 2 ст. л.
молоко – 300 г.
сода – 1 ч. л. гашеної оцтом

Для крему:
масло – 300 г.
згущене молоко (варене) – 300 г.

Приготування:
1). Цукор, яйця та ванільний цукор збиваємо міксером.
2). Додаємо топленого масла.
3). Соду гасимо оцтом і додаємо до тіста.
4). Далі додаємо муку та какао. Все збиваємо міксером.
5). Вливаємо молоко та збиваємо до однорідної маси (як рідка сметана).
6). Сковорідку змащуємо олією (перед першим коржом, всі наступні не потрібно буде), розігріваємо.
7). Випікаємо за принципом налисників з двох сторін до готовності (приблизно 2 хвилин з кожної сторони). В мене сковорідка діаметром 22 см., з тіста получилось 14 коржів.
8). Готуємо крем. Масло збиваємо міксером, поступово додаємо згущонку.
9). Перемащуємо та ставимо в холодильник на 3-4 години.

Смачного!

Торт на сковорідці. Без духовки!

TandiCook telegram