Торт
Торт "Пташине молоко"
Торт “Пташине молоко”
Оцініть рецепт

Склад:
2 ст.л. какао
1,5 ст. цукру
1,5 ст. борошна
2 яйця
250 г кефіру
1 ч.л. соди і пакетик розпушувача
0,5 ст.л. оцту соду гасити

Яйця збити з цукром, додати какао, кефір, все збити, додати просіяне борошно, гашену соду і розпушувач, все перемішати.
Дати тісту постояти не менше 10 хвилин.

Випікати до готовності.

Крем:
1 ст. молока
2 ст.л. манки
200г вершкового масла
1/2 банку згущеного молока
Для крему: зварити з молока і манки негусту кашу, охолодити. Розтерти масло зі згущеним молоком, додати кашу, збити блендером.

Глазур:
3 ст.л какао
6 ст.л цукру
50 г вершкового масла
3 ст.л молока

Для глазурі: змішати всі інгредієнти і прогірте поки цукор не розчиниться, замість молока я використовую сметану і це надає глазурі блиск і кислинку.