Вареники з картоплею

Складові:
Вода – 1 склянка
Яйце – 1 шт.
Сіль – 1/2 ч. л.
Борошно – 2 склянки
Картопля – 4-5 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Рослинна олія – 2-3 ст. л.

Приготування:

  1. В миску наливаємо воду, далі додаємо сіль та яйце – все перемішуємо. Поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто.
  2. В цей час готуємо начинку, для чого відварюємо очищену картоплю в злегка підсоленій воді. Очищуємо і подрібнюємо цибулю, яку необхідно злегка пасерувати на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячу картоплю добре розминаємо і з’єднуємо з піджаркою з цибулі, перчимо до смаку.
  3. Тісто ще раз вимішуємо і зручним для вас способом готуємо порційні «коржики», в які поміщуємо трохи охололу начинку. Ретельно скріплюємо краї тіста, і відварюємо вареники з картоплею 5-7 хв. (поки не спливуть) в злегка підсоленій воді. Особливо добре смакує готова страва зі сметаною.