Наближається улюблене багатьма свято Світлої Пасхи Христової. Всі господині в передсвяткових клопотах вирішують, що приготувати до столу. Пропонуємо вам варіанти святкових страв, які можна легко і без клопоту приготувати в духовці, запекти в рукаві.
Крім традиційних святкових пасхальних страв господині намагаються приготувати до Великодня побільше м’ясного, різні салати і закуски. Курку, свинину, філе індички можна запекти в рукаві – вийдуть не тільки смачні, але і красиві й корисні страви.
Складові:
Курячі ніжки – 6 шт.
Лимон або апельсин
Спеції
Сіль, перець
Приготування:
Курячі ніжки посоліть, приправте спеціями, бризніть соком лимона або апельсина. Запікайте в рукаві приблизно 1,5 години при 180 градусів.
Складові:
Свинина (ошийок, вирізка) – 0,5 кг.
Лимон або апельсин
Часник – 2 – 3 зубчика
Спеції
Сіль, перець
Приготування:
Свинину посоліть, поперчіть, присипте спеціями, полийте лимонним соком або яблучним оцтом (кілька ложок). Вставте в м’якоть кілька зубчиків часнику. Залиште маринуватися на кілька годин. Свинину заправте в рукав для запікання, випікайте на середньому вогні близько 2,5 годин.
Складові:
Скумбрія – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Кріп – 2-3 гілочки
Морква – 1 шт.
Сіль, перець
Приготування:
Скумбрію вимийте, випатрайте, присипте сіллю, перцем, бризніть лимонним соком. Наріжте цибулю часточками, кріп подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. Наповніть черевця скумбрії цибулею, кропом і морквою. Запікайте в рукаві близько години на середньому вогні.
Складові:
Картопля – 6-7 шт.
Спеції
Сіль, перець
Приготування:
Картоплю вимийте, очистіть, наріжте великими часточками, посоліть, бризніть рослинною олією, спеціями, сушеними травами, покладіть часточки часнику і відправте в рукав для запікання. Запікайте близько години при середніх температурах.
Складові:
Курка – 1 шт.
Сіль – 1 ч.л.
перець – 1/3 ч.л.
Гірчиця – 1 ч.л.
Лимонний сік
Яблука – 3 шт.
Приготування:
Курку вимийте, натріть сумішшю з солі, перцю, гірчиці, лимонного соку. Дайте постояти – промаринуватися – не менше години-двох, в ідеалі краще маринувати курку добу. Яблука наріжте часточками, збризніть лимонним соком, начиніть ними курку. Курку заправте в рукав для запікання і випікайте в духовці при 180 оС близько 2-х годин.
Складові:
М’ясо (шия) – 1 кг.
Овочі (помідор, перець, цибуля)
Приготування:
М’ясо вимийте, обсушіть, наріжте великими кубиками і замаринуйте. Насадіть на дерев’яні палички-шпажки шматочки м’яса і овочів по черзі. Запікайте в рукаві приблизно 1,5 години при середніх температурах.
М’ясо з овочами в рукаві
Складові:
М’ясо – 1 кг.
помідори – 2-3 шт
морква – 1 шт
цибуля – 1 шт.
броколі або цвітна капуста – 3-4 суцвіття
кабачки – 1 невеликий
Приготування:
Будь-яке м’ясо перемішайте з овочами – помідорами, морквою, цибулею, броколі або цвітною капустою, кабачками. Посоліть, поперчіть, відправте в рукав для запікання. Запікайте при середніх температурах близько 1,5 годин.