Пісні страви у піст: картопляна запіканка з грибами і помідорами

Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготовлена з ніжними ароматними грибочками. Спробуйте доповнити таку страву помідорами, і вона набуде пікантного присмаку.

Складові:

700 г. картоплі

300 г. печериць

1 цибулина

1 помідор

2 ст. ложки олії

2 ст. ложки пісного майонезу

чорний мелений перець за смаком

сіль за смаком.

Приготування:

1). Дрібно поріжте цибулю. Гриби поріжте тонкими пластинами. Обсмажте цибулю, а потім гриби на олії до випаровування рідини.

2). Картоплю поріжте тонкими кружечками. Помідор також поріжте тонкими часточками.

3). Форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть частину картоплі, посоліть і поперчіть. Потім викладіть шар обсмажених грибів.

4). Поверх грибів піде другий шар картоплі, його також посолити і поперчіть. На нього викладіть помідори. Зверху – останній шар картоплі, трохи полийте олією, посоліть, поперчіть і змастіть пісним майонезом.

5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 180°С духовку і запікайте до рум’яної скоринки приблизно 40 хвилин.

6). Готовій запіканці дайте постояти 10 хвилин і подавайте.

TandiCook telegram