Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготовлена з ніжними ароматними грибочками. Спробуйте доповнити таку страву помідорами, і вона набуде пікантного присмаку.
Складові:
700 г. картоплі
300 г. печериць
1 цибулина
1 помідор
2 ст. ложки олії
2 ст. ложки пісного майонезу
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком.
Приготування:
1). Дрібно поріжте цибулю. Гриби поріжте тонкими пластинами. Обсмажте цибулю, а потім гриби на олії до випаровування рідини.
2). Картоплю поріжте тонкими кружечками. Помідор також поріжте тонкими часточками.
3). Форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть частину картоплі, посоліть і поперчіть. Потім викладіть шар обсмажених грибів.
4). Поверх грибів піде другий шар картоплі, його також посолити і поперчіть. На нього викладіть помідори. Зверху – останній шар картоплі, трохи полийте олією, посоліть, поперчіть і змастіть пісним майонезом.
5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 180°С духовку і запікайте до рум’яної скоринки приблизно 40 хвилин.
6). Готовій запіканці дайте постояти 10 хвилин і подавайте.