Червона риба зі шпинатом в тісті

Складові:

  • Філе червоної риби (форель, сьомга або лосось) – 2 штуки;
  • Листкове бездріжджове тісто – 500 г
  • Шпинат – 500 г
  • Сметана – 50 г
  • Олія оливкова – 30 мл
  • Мускатний горіх – 2 г
  • Половинка лимона
  • Яйце – 1 штука
  • Сіль, спеції для риби – на смак

Приготування:

  1. Філе риби промити і просушити паперовим рушником.
  2. Шпинат викласти в каструлю або на сковороду, змішати з мускатним горіхом і оливковою олією і тушкувати 5-7 хвилин, поки він не стане м’яким.
  3. Тісто розкатати на прямокутний пласт 30х50 см. Відрізати невеликий шматочок для прикраси, а решту розділити на дві рівні частини.
  4. Викласти один пласт тіста на деко, застелене пергаментом. Зверху на нього викласти філе риби потім начинку зі шпинату, потім знову рибу. Філе риби повинно лежати так, щоб вузька його частина одного шматка лежала над широкою частиною іншого.
  5. Яйце збити виделкою і змастити краї тіста. Потім накрити все другим шматком тіста, ретельно защипивши краї.
  6. З відкладеного шматка тіста вирізати декор і прикрасити ним зверху. Змастити яйцем.
  7. Пиріг відправити в холодильник на 15 хвилин. А потім – до розігрітої до 200 градусів духовки на півгодини.
TandiCook telegram