Колись для мене стерилізація банок була не дуже приємною та улюбленою справою. Варіння в каструлях банок з закруткою протягом 20, а то й більше хвилин, забирало багато не лише багато часу, а й сил..
Тому я для себе знайшла оптимальний (або навіть ідеальний) варіант стерилізації банок – в духовці! Це набагато пришвидшує процес консервації.
Як стерилізувати банки в духовці? Дуже просто! Миємо банки, виставляємо верх ногами на решітку з духовки. Ставимо в НЕ розігріту духовку. Виставляємо температуру 150 градусів, і слідкуємо що слоїки висохли. Все! Наші банки стерилізовані 🙂
Далі просто накладаємо в банки нашу консервацію, і закатуємо кришками! Кришки я просто переварюю в каструльці.