Борщова заправка
Борщова заправка

Складові:
буряк — 1 кг.
солодкий перець — 1 кг.
морква — 1 кг.
помідори — 1 кг.
цибуля — 0,5 кг.
цукор — 100 г.
сіль — 70 г.
олія соняшникова рафінована — 300 мл.
оцет 9% — 70 мл.
томатна паста – 450 грам

Приготування:

1). Чистимо всі овочі. На тертці тремо буряк, моркву. Болгарський перець нарізуємо соломкою. Цибулю нарізуємо пів кільцями.

2). Помідори обпарюємо кип’ятком на 2-3 хвилини, і знімаємо з них шкірку. Збиваємо блендером в однорідну масу.

3). В велику каструлю кладемо буряк, моркву, болгарський перець, цибулю, виливаємо пюре з помідорів.

4). Додаємо цукор, сіль, олію, томатну пасту та оцет. Накриваємо кришкою, тушкуємо 40 хвилин, час від часу помішуючи.

5). Накладаємо в півлітрові слоїки, та стерилізуємо 15-20 хвилин. Закручуємо стерилізованими кришками.

TandiCook telegram