Як вибрати смачне та якісне морозиво

Кондитер Єлизавета Глінська поділилась порадами, як вибрати смачне та якісне морозиво. Збережіть собі на замітку!

🍦 Звертайте увагу на форму – морозиво не повинно бути деформованим.

🍦 На упаковці має бути вказано:
– назва продукту, його виробник
– склад продукту
– дата виготовлення і термін придатності
– харчова та енергетична цінність
– умови зберігання
– маса нетто.

🍦 Морозиво без упаковки повинно зберігатися в умовах, де немає доступу для мікроорганізмів. Таке морозиво повинно мати сертифікат: коли, ким та з чого виготовлено, термін придатності, умови зберігання.

🍦Температура холодильника, в якому зберігається морозиво без упаковки, повинна бути видна покупцю і відповідати температурі, зазначеній в сертифікаті.

🍦 У складі натурального морозива не повинно бути рослинних жирів – тільки молочні.

🍦 Визначити, які жири в складі морозива можна за ДСТУ, який вказують на його упаковці (Державні стандарти України).

 ДСТУ 4733: 2007
Молочне, вершкове морозиво і пломбір. Це морозиво на основі молока, тобто в його складі немає жодних рослинних жирів (пальмової або кокосової олій, маргаринів, кулінарних жирів і т.д.).

 ДСТУ 4735: 2007
Морозиво з комбінованим складом сировини. Саме так має називатися морозиво, до складу якого доданий рослинний жир або інший замінник молочного жиру. Зазвичай на лицьовій стороні етикетки цього продукту пишуть просто «морозиво», а якщо перевернути, то повинно бути зазначено «з комбінованим складом сировини».

 ДСТУ 4734: 2007
Це – плодово-ягідне морозиво, заморожений сік і ароматичне морозиво.

Смакуйте з задоволенням! ⠀