Запіканка з цвітної капусти
Запіканка з цвітної капусти
Час підготовки: 20 хв
Готувати: 2 год 30 хв
Готовий: 2 год 50 хв

Складові:

  • Цвітна капуста – 1 чаша (або 2 склянки)
  • Твердий сир – 70 гр
  • Сухарі – 1 ст.л.
  • Молоко – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.

Цвітна капуста на відміну від білокачанної не викликає алергії, тому її радять готувати дітям грудного віку, у вигляді пюре. Дітям від року можна вже не перемелювати, а просто відварювати у воді або на парі. Дворічним діткам можна її вже подавати в різних варіантах (варена, тушкована, запечена), одним з яких є запіканка з цвітної капусти з сиром. Це просте і легке овочеве блюдо відмінно підійде в якості другої страви на обід або вечерю.

Проготування:

1Цвітну капусту промити і розібрати на суцвіття. Викласти в каструлю з водою, посолити і дати покипіти 7 хвилин.

 

2А тим часом приготуємо сирний соус. Для цього шматочок сиру потрібно натерти на тертці і додати сухарі.

 

3

Влити дві столові ложки молока.

 

4Додати ст. ложку м’якого (розтопленого в мікрохвильовці або просто підталого в теплі) вершкового масла і все разом перемішати.

 

5Відварену цвітну капусту перекинути на друшляк, щоб стекла вода. Після цього викласти капусту в форму з високими краями і залити зверху сирним соусом.

 

6Форму відправити в духовку, приблизно на 15-20 хв., до утворення рум’яної скоринки. Подати до столу в теплому вигляді з зеленню.