Складові:
- Цвітна капуста – 1 чаша (або 2 склянки)
- Твердий сир – 70 гр
- Сухарі – 1 ст.л.
- Молоко – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
Цвітна капуста на відміну від білокачанної не викликає алергії, тому її радять готувати дітям грудного віку, у вигляді пюре. Дітям від року можна вже не перемелювати, а просто відварювати у воді або на парі. Дворічним діткам можна її вже подавати в різних варіантах (варена, тушкована, запечена), одним з яких є запіканка з цвітної капусти з сиром. Це просте і легке овочеве блюдо відмінно підійде в якості другої страви на обід або вечерю.
Проготування:
1Цвітну капусту промити і розібрати на суцвіття. Викласти в каструлю з водою, посолити і дати покипіти 7 хвилин.
2А тим часом приготуємо сирний соус. Для цього шматочок сиру потрібно натерти на тертці і додати сухарі.
3
Влити дві столові ложки молока.
4Додати ст. ложку м’якого (розтопленого в мікрохвильовці або просто підталого в теплі) вершкового масла і все разом перемішати.
5Відварену цвітну капусту перекинути на друшляк, щоб стекла вода. Після цього викласти капусту в форму з високими краями і залити зверху сирним соусом.
6Форму відправити в духовку, приблизно на 15-20 хв., до утворення рум’яної скоринки. Подати до столу в теплому вигляді з зеленню.