Зелені помідори в свіжому вигляді практично ніхто не вживає. Але зате з них можна приготувати безліч цікавих і смачних закусок на зиму! Як смачно приготувати зелені помідори на зиму? Пропонуємо кілька цікавих варіантів рецептів, які взято з сайту «Домашній ресторан»

Смачні і пікантні помідори по-грузинськи

Складові:

2 кілограми зелених помідорів;

5 гірких перчиком;

1 головка часнику;

2 пучка зелені кропу;

2 пучка зелені петрушки;

2 пучка зелені селери;

2 пучка кінзи;

2 столових ложки солі;

1 стакан рослинного масла.

 

Приготування:

Спочатку потрібно добре вимити і висушити помідори. Тепер візьміть кожен і розріжте його навпіл дощенту два рази, щоб вийшло чотири скріплених внизу часточки.

Далі приготуйте начинку. Часник потрібно очистити і подрібнити будь-яким способом, наприклад, пропустити через часниковий прес, порубати ножем або натерти на тертці. Зелень вимийте, висушіть і дрібно-дрібно порубати. Перець теж потрібно вимити і дуже дрібно порізати або навіть подрібнити на блендері.

Тепер кожен помідор всередині змастіть сіллю, щоб вона пустила сік. Далі всередину покладіть начинку (приблизно столову ложку). Якщо часточки розвалюються, то овоч можна перев’язати ниткою. Також підготуйте інші помідори.

Далі укладіть овочі в каструлю або відерце, злегка притисніть гнітом і відправте на 4-5 днів в прохолодне і темне місце.

Коли овочі просоляться, в принципі, можна їх їсти. Якщо ви плануєте закрутити закуску на зиму, то покладіть помідори в банки, залийте маслом і закатати. Замість масла можна використовувати розсіл (на літр 30 мл оцту і дві столові ложки солі), але в такому випадку перед укладанням начинки солити овочі небажано.

 

Мариновані зелені помідори

Складові:

2 кг зелених помідорів;

3 лаврові листки;

10 горошин запашного чорного перцю;

5 зубчиків часнику;

1 літр води;

100 мл 9% -ного оцту;

1,5 столових ложки солі;

2 столових ложки цукру.

 

Приготування:

Часник очистіть і при бажанні поріжте великими шматочками.

Далі потрібно простерилізувати банки і кришки. Тепер в кожну ємність покладіть по кілька шматочків часнику і по лаврового листа.

Тепер підготуйте самі помідори. Їх потрібно добре вимити і пробланшировать, тобто буквально на півхвилини занурити в киплячу воду.

Далі укладіть овочі в банки.

Приступайте до приготування маринаду. Закип’ятіть літр води, додайте цукор, оцет і сіль, все перемішайте. Отриманим розсолом залийте помідори.

Тепер можна закручувати банки.

 

Смачна ікра із зелених помідорів.

Складові:

1 кг зелених помідорів;

три морквини;

3 болгарських перцю;

1 головка ріпчастої цибулі;

три столових ложок рослинного масла;

100 грамів цукру;

1 столова ложка солі;

2 столових ложки оцту.

 

Приготування:

Помідори потрібно добре вимити і нарізати кубиками середніх розмірів (плодоніжки видаляйте). Перець очистіть від насіння і серцевин, теж поріжте кубиками. Очистіть і подрібніть цибулю. Морквину добре вимийте і поріжте кільцями або іншим способом.

Всі овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть на блендері, щоб вийшла практично однорідна маса. При бажанні інгредієнти можна просто дрібно порізати ножем, але це більш трудомістким і довго.

Тепер візьміть каструлю з товстим дном або казанок, викладіть туди всі овочі і додайте олію. Варіть інгредієнти до тих пір, поки склад не стане досить густим, а вся рідина не випарується.

В самому кінці додайте цукор, сіль і оцет, через пару хвилин вимикайте вогонь.

Розкладіть ікру по стерилізованих банках і закатати їх.

Консервовані помідори з перцем, зеленню і часником

Складові:

2,5 кг зелених помідорів;

3 червоних або помаранчевих болгарських перцю (можна використовувати і зелені, але яскраві зроблять закуску більш красивою і цікавою);

2 головки часнику;

1 пекучий перець;

2-3 пучка зелені петрушки;

1,5 літра води;

120-130 грамів цукру;

6 столових ложок солі;

100 мл 9% -ного оцту.

 

Приготування:

Болгарський перець вимийте, очистіть від серцевин і насіння і поріжте шматочками будь-якої величини. Часник очистіть.

Подрібніть в м’ясорубці болгарський і пекучий перець, а також часник.

Зелень дрібно-дрібно порубати ножем.

Помідори потрібно порізати невеликими шматочками.

Тепер всі компоненти перемішайте в будь-який глибокої ємності і розкладіть по попередньо простерилизованнимбанкам.

Підготуйте маринад. У воді розчиніть сіль, оцет і цукор, доведіть рідину до кипіння і розлийте по банках, після чого закрийте їх і відправте в прохолодне місце на зберігання.