Сьогодні хочу розглянути такий продукт, як тісто. В моєму блозі ще не було, а виявилось тема тіста досить цікава. Отже, що ж таке тісто?
Ті́сто — паста різної густоти, що отримується з борошна (перемелених сухих плодів зернових або бобових культур) шляхом перемішування її з невеликою кількістю води та (інколи) жирів та інших речовин. Тісто є проміжним продуктом для виготовлення хлібобулочних виробів, макаронних виробів, випікання окремих кондитерських виробів тощо. Тісто може бути прісним або дріжджовим (залежно від використання дріжджів при його виготовленні), листковим, кислим або ні та інше.
7 видів тіста, які я опублікую, можна виділити, як основні, які використовує практично кожний кулінар-аматор. Отже, розглянемо наступні рецепти тіста.
- тісто для піци
- листкове тісто
- пісочне тісто
- тісто для вареників
- бісквітне тісто
- заварне тісто
- млинцеве тісто
Маю надію, що 7 базових рецептів тіста Вам будуть корисні, якщо Ви ще не готували, то обов’язково спробуйте.