Холодні супи для спекотного літа

Складові:

риба – 500 г.
буряк – 2 шт.
огірки – 2 шт.
сік лимона – 1/2 шт.
бурячиння – 150 г.
щавель – 125 г.
шпинат – 125 г.
кропива – 150 г.
зелена цибуля – 30 г.
кріп – 30 г.
буряковий відвар – 250 мл.
рибний бульйон – 250 мл.
квас білий – 250 мл.
квас хлібний – 500 мл.
сіль – 1,5 ч.л.
цукор – 1 ст.л.
гірчиця – 1/2 ч.л.
хрін – 1 ч.л.
мелений перець 1/2 ч.л.
лимонний сік -1/2 лимона

Приготування:

  1. Буряк ретельно промити і відварити до готовності, відвар процідити для основи ботвіньї.
  2. Довесті до кипіння 1 літр води, додати 1 ч. Ложку солі і 2 лаврових листки, відварити шматочки риби протягом 2 хв., Дістати рибу з бульйону і остудити. Бульйон остудити і процідити для основи ботвіньї.
  3. В киплячу воду опустити шпинат і бланшувати 30 секунд, дістати з води і остудити. Потім бланшувати щавель і бурякове бадилля по 30 секунд. Листя кропиви і черешки бурякової гички бланшувати по 1 хвилині, потім дрібно нарізати.
  4. Огурци, варений буряк і підготовлені черешки бурякової гички нарізати дрібними кубиками. Дрібно нарізати кріп, петрушку і зелену цибулю.
  1. Змішати в одній мисці нарізані бадилля, огірки, буряк, петрушку і кріп.
  2. Готовимо основу для ботвіньї: налити в миску квас білий і темний, буряковий відвар, рибний бульйон. Додати сіль, цукор, гірчицю, хрін і лимонний сік, все ретельно перемішати.
  3. У порційну тарілку викласти підготовлені овочі і бадилля, залити підготовленою основою для ботвіньї.

 

 

TandiCook telegram