Холодні супи для спекотного літа

Окрошка – одне з найзнаменитіших холодних страв. Завдяки різноманітності овочів, трав і м’ясних виробів, що входять до складу цього холодного супу, а також, справжнього квасу, окрошка отримує той самий, індивідуальний смак, який є тільки у цій страви.

Складові:

квас – 1 л.

ковбаса – 400 гр.

яйце – 5 шт.

картопля велика – 2 шт.

редис – 5 шт.

огірок – 4 шт.

зелена цибуля – 15 гр.

кріп свіжий – 15 гр.

сметана – 100 гр.

сіль

перець чорний

цукор

хрін

гірчиця

Приготування:

1. Відваріть картоплю в мундирі, остудіть і очистіть. Зварити курячі яйця круто і очистити від шкаралупи.

2. Нарізати всі овочі, ковбасу або м’ясо соломкою, огірки попередньо очистити від шкірки.

3. Курячі яйця натерти на дрібній тертці.

4. Кріп і зелену цибулю дрібно нарізати.

5. У порційну тарілку покласти по 2 ст. ложки підготовлених: картоплі, огірків, м’ясних виробів, курячих яєць. Налити квас і покласти по 1 столові ложки зеленої цибулі і кропу.

6. Зверху додати 1 ст. ложку сметани, хрін, гірчицю, сіль, перець і цукор за смаком. Окрошка готова.