Окрошка – одне з найзнаменитіших холодних страв. Завдяки різноманітності овочів, трав і м’ясних виробів, що входять до складу цього холодного супу, а також, справжнього квасу, окрошка отримує той самий, індивідуальний смак, який є тільки у цій страви.
Складові:
квас – 1 л.
ковбаса – 400 гр.
яйце – 5 шт.
картопля велика – 2 шт.
редис – 5 шт.
огірок – 4 шт.
зелена цибуля – 15 гр.
кріп свіжий – 15 гр.
сметана – 100 гр.
сіль
перець чорний
цукор
хрін
гірчиця
Приготування:
1. Відваріть картоплю в мундирі, остудіть і очистіть. Зварити курячі яйця круто і очистити від шкаралупи.
2. Нарізати всі овочі, ковбасу або м’ясо соломкою, огірки попередньо очистити від шкірки.
3. Курячі яйця натерти на дрібній тертці.
4. Кріп і зелену цибулю дрібно нарізати.
5. У порційну тарілку покласти по 2 ст. ложки підготовлених: картоплі, огірків, м’ясних виробів, курячих яєць. Налити квас і покласти по 1 столові ложки зеленої цибулі і кропу.
6. Зверху додати 1 ст. ложку сметани, хрін, гірчицю, сіль, перець і цукор за смаком. Окрошка готова.