Деруни з фаршем в горщику


Пропоную Вам дуже смачну та ситну страву. Ніжні картопляні деруни із фаршем – чудове поєднання. А якщо вони запечені в горщику під сирною скоринкою – задоволенню ваших рідних не буде меж!

Складові:
Картопля – 500 г.
Фарш – 300 г.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2 зубчика
Борошно – 50 г.
Сметана – 100 г.
Яйця – 2 шт.
Сіль та перець за смаком
Олія рослинна
Сир твердий тертий

Приготування:

1). Для початку натремо картоплю на дрібній тертці, в отриману масу додаємо 1 яйце, 2 столові ложки борошна, терту цибулю та часник, трохи солі і чорного перцю. Ретельно перемішуємо.


2). З отриманої маси на добре розігрітій олії обсмажуємо оладки до хрусткої скоринки.


3). Фарш солимо та перчимо.


4). Горщик змащуємо маслом, викладаємо шар дерунів, зверху – м’ясо, зверху – сметану, знову деруни – мясо – сметана. І так, поки деруни і фарш не закінчаться. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо до готовності фаршу.


5). Дістаємо за 5 хвилин до готовності, посипаємо тертим сиром. 

Смачного!