Інгредієнті:
Картопля відварна в мундирі – 750 гр.
Борошно – 150 гр.
Яйце – 1 шт.
Сир сирний – 100 гр.
Сир твердий – 80 гр.
Сіль – за смаком.
Начинка:
М’ясо відварне – 200 гр. (вага у вже відвареному вигляді)
Сир сирний – 100 гр.
Сир твердий – 80 гр.
Яйце – 1 шт.
Сіль – за смаком.
Для подачі:
Масло вершкове розтоплене,
Зелень свіжа будь-яка (базилік, кінза, петрушка і т.д.)
Як готувати:
1. Картоплю відварити в мундирі, м’ясо відварити в підсоленій воді. (все це можна зробити, за раніше, з вечора, а наступного дня вже приготувати ньокки)
2. Картоплю очистити від шкірки, натерти на крупній тертці.
3. До картоплі додати борошно, яйце, обидва види сиру, сіль за смаком. Замісити однорідне тісто, і прибрати в холодильник, на час приготування начинки.
4. У фуд-процесор покласти варене м’ясо (нарізане шматочками), обидва види сиру, розбити яйце, посолити, і збити до однорідної пастоподібної маси.
5. Тепер займемося ліпленням ньокк.
Відірвати від тесту шматочок, розміром з волоський горіх. Скачати з нього кульку, розім’яти в коржик, в середину покласти трохи начинки, зібрати краю коржі вгору і защіміть. Скатать назад в кульку і покласти на дошку, присипану борошном. Таким чином наліпити ньокки.
У каструлю з киплячою водою, відпускаємо ньокки невеликими партіями, даємо закипіти і спливти ньокк вгору. Варимо 3-5 хвилин. Шумівкою вийняти готові ньокки на блюдо, полити розтопленим вершковим маслом, присипати зеленню і подавати.