Складові
- 1 кг картоплі (середньої)
- 2-3 зубки часнику
- 3 ст. ложки олії
- зелень (кріп, петрушка …)
- приправа для картоплі
- сіль
Приготування
1Картоплю чистимо, промиваємо, обсушуємо і поміщаємо у велику миску. Якщо картопелька велика, розріжте її на частини. Обов’язково наколюємо її зубочисткою в декількох місцях.
Часник чистимо і пропускаємо через часникодавку.
Зелень промиваємо, просушуємо і дрібно ріжемо.
2Для приготування соусу в окремому посуді змішуємо олію, часник, зелень, приправу для картоплі, сіль за смаком і добре перемішуємо.
Отриманим соусом поливаємо картоплю і все добре перемішуємо.
3У рукав для запікання перекладаємо картоплю, защипуємо його або зав’язуємо. Для того, щоб пакет при нагріванні не лопнув, робимо в ньому голкою кілька проколів.
4Пакет з картоплею поміщаємо на деко і ставимо в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Запікаємо картоплю приблизно 1 годину. Приблизно, тому що розмір картоплин у всіх різний.
Для того, щоб перевірити чи готова картопля, проткніть його вилочкою або ножем прямо через пакет. Якщо готовий, вимикаємо духовку і даємо постояти хвилин 10.
Потім виймаємо запечену картоплю з пакета й подаємо його з будь-яким м’ясом, рибою, овочами або з салатом.