Складові:
Куряче філе – 1 шт.
Моцарелла – 100 г
Черрі – 10 шт.
Базилік свіжий
Огірок середній – 1 шт.
Сир – 100 г
Часник – 1 зубок
Гірчиця – 1/2 ч. л.
Сіль
Сметана (або натуральний йогурт) – 2-3 ст. л.
Приготування:
1). Куряче філе солимо, перчимо, присипаємо паприкою. Залишаємо на 15 хвилин.
2). Смажимо філе по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки і готовності м’яса.
3). Накриваємо сковороду кришкою і тримємо на маленькому вогні ще 3-4 хвилини. Ріжемо тонкими пластинками.
4). Черрі розрізуємо на половинки. Кладемо на тарілку куряче філе, кульки моцарелли, черрі. Присипаємо зверху свіжим базиліком.
5). Для соусу натираємо огірок на крупній тертці. Злегка віджимаємо зайвий сік.
6). Додаємо сир. Його можна попередньо пробити блендером, щоб він був однорідним.
7). Натираємо зубчик часнику на дрібній тертці. Додаємо гірчицю, сіль за смаком. Ретельно розмішуємо.
8). Сметаною або йогуртом розводимо соус до потрібної консистенції.
9). Заправляти салат соусом бажано перед подачею. Можна додати свіже листя салату.