Салат «Коханий чоловік» з копченою куркою
Салат «Коханий чоловік» з копченою куркою
5 (100%) 1 голосів

Салат «Коханий чоловік» буде користуватися великою популярністю, навіть не сумнівайтеся! Його завжди розмітають першим на столі, тому що це просто шалений смачно! А готувати його одне задоволення – просто і швидко. Так що серед святкових салатів у нього багато шансів стати лідером.

Інгредієнти на 5 порцій:
– 150 г копченого курячого філе;
– 100 г свіжих печериць;
– 2 курячих яйця;
– 50 г ріпчастої цибулі;
– 1 плавлений сирок (100 г);
– 60-80 г свіжих помідорів;
– 60-70 г майонезу;
– 1-2 столові ложки рослинної олії;
– 1-2 зубчики часнику.

Приготування:
1). Відварюємо круто яйця, охолоджуємо їх у воді. Натираємо яйця на крупну тертку. Плавлені сирки також натираємо на крупну тертку. А миску кладемо плавлені сирки і терті яйця, додаємо майонез і часник, пропущений через прес.
2). Добре перемішуємо. Маса не повинна бути надто рідкою. Майонезу може піти трохи більше або менше – залежить від його густини.
3). Промиваємо печериці проточною водою, видаляємо забруднення, зіпсовані місця. Нарізаємо печериці тонкими пластинками. Викладаємо печериці на суху розігріту сковороду і, прикривши кришкою, обсмажуємо кілька хвилин, поки гриби не пустять сік. Потім кришку знімаємо і обсмажуємо гриби ще кілька хвилин, до випаровування соку. Поки смажаться гриби, цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Нарізаємо цибулю невеликими кубиками. До печериць додаємо цибулю і рослинне масло, солимо і перчимо. Перемішуємо і обсмажуємо на невеликому вогні під кришкою, поки цибуля не стане м’яким і прозорим – хвилин 8-10. Перекладаємо гриби з цибулею в тарілку і залишаємо остигати.
4). Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками, 0,5 – 0,7 см.
5). Салат викладаємо шарами в скляні салатники, порційно. Але можна викладати салат і на велике блюдо, так само чергуючи шари. Спочатку викладаємо гриби з цибулею, трохи приминає пальцями.
6). Потім кладемо половину сирно-яєчної маси, розрівнюємо ложкою.
7). Викладаємо куряче філе, трохи приминає.
8). Розміщуємо залишилася яєчно-сирну масу і розрівнюємо її. Прикриваємо салат плівкою (щоб не наситив запахів) і поміщаємо на 1 годину в холодильник, щоб він встиг добре просочитися.
9). Помідори промиваємо і обтирає насухо. Нарізаємо помідори пластинами і викладаємо зверху, накриваючи всю поверхню салату. Салат можна подавати.
10). При бажанні можна прикрасити зеленню.

Смачного!

TandiCook telegram