Салат

Якщо ви шукаєте смачний і цікавий салат, який готувався б досить просто, а виглядає – яскраво і святково, то зверніть увагу на салат «Чикаго» з копченою грудкою і помідорами. Наш покроковий рецепт розповість, які для нього ще потрібні інгредієнти, як правильно розташувати шари, як прикрасити салат і інші необхідні подробиці. Забігаючи наперед, скажу, що для цієї страви вам знадобиться майонез. Найкраще використовувати домашній майонез – він смачніший і корисніший за магазинний.

Інгредієнти на 2 порції:
– 200 г копченого курячого філе;
– 80 г печериць;
– 1 невеликий ріпчасту цибулю;
– 1 великий помідор;
– 100 г сиру;
– 1 яйце;
– 4-5 столових ложок майонезу;
– 1 столова ложка рослинної олії.

Приготування:

1). Свіжі печериці промиваємо проточною водою, видаляємо пошкоджені або забруднені місця. Нарізаємо печериці пластинками. Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, кладемо на сковороду цибулю і гриби. Обсмажуємо на невеликому вогні протягом 12-15 хвилин, поки цибуля не стане м’яким, а печериці – готовими. Час смаження досить приблизне і залежить від кількості продуктів на сковороді: якщо шар грибів і цибулі товстий, часу на приготування піде більше, якщо тонкий – менше. Визначайтеся по готовності лука: якщо він прозорий і м’який, знімайте сковороду з вогню.
2). Салат будемо викладати шарами в формочке. Для цього циліндричну форму вистилає харчовою плівкою, добре притискаючи її до боків – щоб плівка повністю повторила контур формочки.
3). Дно злегка змащуємо майонезом.
4). Кладемо шар грибів з цибулею, робимо майонезну сіточку.
5). Яйце відварюємо круто, охолоджуємо в воді. Остигнуло яйце очищаємо і натираємо на крупну тертку. Викладаємо у форму, змащуємо майонезом.
6). Твердий сир натираємо на крупну тертку. Теж викладаємо у форму, змащуємо майонезом.
7). Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Розміщуємо нарізану курку в формі, злегка приминає її пальцями, щоб між шарами салату не залишалося порожнеч.
8). Прикриваємо салат кінцями харчової плівки. Якщо плівки не вистачає, щоб повністю накрити салат, прикриваємо формочку кришкою або тарілкою. Розміщуємо формочку з салатом на півгодини в холодильник. Потім салат дістаємо, відводимо в сторони кінці плівки і обережно перевертаємо форму з салатом на тарілку – намагаємося розташувати салат в центрі. Акуратно, притримуючи вільні краї плівки, знімаємо формочку (вона знімається легко). Потім обережно знімаємо плівку – вгорі виявився грибний шар, змащений майонезом.
9). Помідори промиваємо і обтирає. Нарізаємо помідори тонкими пластинами або часточками і викладаємо їх фігурно на поверхні салату.
10). Подаємо салат, прикрасивши листочками петрушки.

Смачного!

TandiCook telegram