Як організувати фуршет

Фуршет – це захід, який своєю назвою зобов’язаний французькій назві такого столового приладу, як вилка. Під час фуршету не подаються, наприклад, супи, тобто страви, які неможливо з’їсти за допомогою вилки. Звідси і інші особливості організації – під час цього заходу гості не сидять, так як сидячі місця не пропонуються, вони перекушують легкими закусками, випивають і спілкуються.

Основною метою фуршету і є спілкування в приємній атмосфері. Як правило, організовують цей захід для дорослих, так як подібний формат може бути складний для дітей чисто фізично. Звідси і тимчасові рамки фуршету – він триває не довше двох годин.

Фуршет – універсальний формат, який підійде як для приватних свят, так і для корпоративних заходів. Його можна організувати з нагоди весілля, дня народження, на дівич-вечір, річницю або на святкування Нового року. Як правило, фуршет – обов’язкова складова будь-якої виставки або прем’єри, корпоративної вечірки або будь-якого іншого офіційного прийому, може бути початковою або фінальною частиною (в залежності від формату) тренінгу, семінару, майстер-класу або конференції.

Меню і напої для фуршету

Зазвичай під час фуршету подаються закуски – різні легкі, але вишукано виглядають снеки, канапе, тарталетки, овочеві або м’ясні роли, нарізані невеликими шматочками, випічка. Мінісендвічі, м’ясні, сирні, овочеві і фруктові нарізки – це також відмінний варіант страв для фуршету.

Ключовий момент тут – невеликий розмір. Всі страви повинні бути настільки компактні, щоб їх було зручно підчепити маленькою виделкою або взяти руками, і переміщатися з ними по приміщенню. Врахуйте цей момент при організації прийому.

Напої під час фуршету подаються найрізноманітніші – гарячі і холодні, алкогольні та безалкогольні. Одними з найбільш традиційних напоїв є шампанське і вино. Часто пропонуються коктейлі, вода і соки.

Особливості організації та проведення фуршету

Фуршет – унікальний формат. Якщо перед вами стоїть завдання вкластися в невеликий бюджет, при цьому організувати вишуканий захід більше ніж для десяти гостей, це саме те, що потрібно. У разі організації фуршету на сторонньої майданчику ви економите за рахунок того, що тривалість оренди не складе більше двох годин або навіть однієї години. Якщо захід буде організовано на власному майданчику, ви економите ще істотніше, і це буде нескладно, так як вам просто потрібно трохи вільного простору, щоб гості могли спокійно переміщатися, не заважаючи один одному.

Напої для фуршету

Фуршет можна урізноманітнити, об’єднавши його з коктейль-баром, в цьому випадку їжу гості беруть самі, а за напоями підходять до бару, і так як за їх приготування відповідає професійний бармен, це будуть вже або односкладні напої, або складні коктейлі, за вибором кожного гостя.