Як і в більшості випадків, картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату. А якщо з картоплі спочатку зробити пюре, то запіканка вийде більш ніжною.
Складові:
700 г. картоплі
300 г. печериць
1 цибулина
1 зубок часнику
зелень
2 ст. ложки оливкової олії
щіпка меленого коріандру
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком
Приготування:
1). Очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді. Потім злийте воду і приготуйте пюре. Додайте оливкову олію, сіль і спеції.
2). Дрібно поріжте цибулю. Дрібно поріжте гриби. Часник пропустіть через часничницю. Подрібніть зелень.
3). Спасеруйте цибулю на олії 5 хвилин, потім додайте шампіньйони й обсмажуй, поки не випариться вся волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додайте часник, посоліть і поперчіть.
4). Форму для випікання змастіть олією і викладіть на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіліть картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полийте оливковою олією.
5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікайте 25-30 хвилин.
6). Готову запіканку дістаньте із духовки, трохи остудіть і посипте зеленню.