Пісні страви у піст: картопляне пюре, запечене з грибами

Як і в більшості випадків, картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату. А якщо з картоплі спочатку зробити пюре, то запіканка вийде більш ніжною.

Складові:

700 г. картоплі

300 г. печериць

1 цибулина

1 зубок часнику

зелень

2 ст. ложки оливкової олії

щіпка меленого коріандру

чорний мелений перець за смаком

сіль за смаком

Приготування:

1). Очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді. Потім злийте воду і приготуйте пюре. Додайте оливкову олію, сіль і спеції.

2). Дрібно поріжте цибулю. Дрібно поріжте гриби. Часник пропустіть через часничницю. Подрібніть зелень.

3). Спасеруйте цибулю на олії 5 хвилин, потім додайте шампіньйони й обсмажуй, поки не випариться вся волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додайте часник, посоліть і поперчіть.

4). Форму для випікання змастіть олією і викладіть на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіліть картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полийте оливковою олією.

5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікайте 25-30 хвилин.

6). Готову запіканку дістаньте із духовки, трохи остудіть і посипте зеленню.