Складові
- 200 г. кефіру
- 2 шт. яйця
- 0,5 ч.л. соди
- 1 цибуля
- 200 г. муки
- сіль
- перець
Приготування
1Головним компонентом в даному супі є цвітна капуста, тому її беремо трохи більше, ніж інших продуктів. Так само приготуємо картоплю, рис, вершки, шматочок масла і сіль. Якщо під рукою немає вершків, підійде і сметана (приблизно 3 ст.л.) Даної кількості продуктів вистачить на 5-6 порцій. Якщо потрібна менша кількість, зменшуйте продукти пропорційно один одному.
2Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Картоплю наріжте дрібними кубиками. Викладіть овочі в каструлю з водою і варіть до готовності. Приблизно 20-25 хв.
3В окремій каструлі відваріть рис.
4 З каструлі, в якій варилися овочі, злийте відвар в стакан. Він нам ще стане в нагоді. До відварених овочів додайте відварений рис і збийте блендером.
5Повинна вийти однорідна маса. Посоліть її на смак.
6 Додайте шматочок вершкового масла і вершки. Перемішайте.
7Регулюйте густоту супу самостійно. Якщо він здається надмірно густим додайте овочевого відвару, який злили раніше.
8Маленьким дітям суп краще подавати як є, без всяких додавань.
9А діткам постарше краще подати суп пюре з цвітної капусти з сухарями. У такому варіанті більше шансів того, що страва буде з’їдено. Так само суп можна присипати зеленню або листочками петрушки.