Інгредієнти:
фарш 400 г.
рис напівготовий 3-4 ст. л.
1 яйце
сіль і перець за смаком
трішки води, якщо фарш сильно густий
Для соусу:
350-400 мл. молока
1 ст. л. борошна
1 ст. л. масла вершкового
2 жовтки
сіль і перець за смаком.
Приготування:
1. Для приготування тефтелей змішати фарш, рис, яйце, посолити, поперчити.
Сформувати тефтелі.
2. Обваляти в борошні з 2-х сторін, викласти на розігріте масло.
3. Смажимо з 2-х сторін до готовності на повільному вогні (спочатку на сильному, потім вогонь зменшити).
4. Жовтки збити з двома ложками молока.
5. На розігрітій сковороді перемішати масло з борошном і трохи обсмажити.
6. Молоко закип’ятити. Тонкою цівкою влити на сковороду, весь час заважаючи лопаткою або віночком, до повного зникнення грудочок.
7. Доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо і кип’ятимо пару хвилин.
8. Вимикаємо. Додаємо жовтки і знову ретельно перемішуємо.
9. Заливаємо тефтелі соусом. Даємо трохи настоятися разом. На гарнір відмінно підійде картопляне пюре.