Запечена курка з яблуками

Складові:

  • Курка ціла
  • Картопля – 6 штук
  • Яблука – 3 штуки
  • Сіль, перець, спеції
  • Майонез
  • Рослинна олія
  • Лимон – 1 штука

Приготування:

  1. Курку слід добре промити і просушити. Якщо птиця домашня, почистити від нутрощів.
  2. З усіх боків обмазати курку сіллю, спеціями і майонезом, в тому числі – всередині.
  3. Картоплю добре вимити і нарізати дольками. У мисці перемішати картоплю з сіллю, спеціями і оливковою олією.
  4. Яблука помити і нарізати дольками і видалити серцевину. Лимон розрізати на 4 частини.
  5. Нафарширувати курку яблуками і лимоном. Яблуко, нарізане тонкими пластинками, можна також покласти під шкірку.
  6. Решту яблук скропити лимонним соком і змастити невеликою кількістю рослинної олії.
  7. Викласти курку на змащений маслом деко. Навколо птахи викласти картоплю і яблука.
  8. Накрити фольгою і запікати курку 30 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці. Потім дістати деко, прибрати фольгу і поставити запікатися ще на 30 хвилин.