Складові:
- Курка ціла
- Картопля – 6 штук
- Яблука – 3 штуки
- Сіль, перець, спеції
- Майонез
- Рослинна олія
- Лимон – 1 штука
Приготування:
- Курку слід добре промити і просушити. Якщо птиця домашня, почистити від нутрощів.
- З усіх боків обмазати курку сіллю, спеціями і майонезом, в тому числі – всередині.
- Картоплю добре вимити і нарізати дольками. У мисці перемішати картоплю з сіллю, спеціями і оливковою олією.
- Яблука помити і нарізати дольками і видалити серцевину. Лимон розрізати на 4 частини.
- Нафарширувати курку яблуками і лимоном. Яблуко, нарізане тонкими пластинками, можна також покласти під шкірку.
- Решту яблук скропити лимонним соком і змастити невеликою кількістю рослинної олії.
- Викласти курку на змащений маслом деко. Навколо птахи викласти картоплю і яблука.
- Накрити фольгою і запікати курку 30 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці. Потім дістати деко, прибрати фольгу і поставити запікатися ще на 30 хвилин.