На перший погляд, апельсини та оливки – це непоєднувані продукти, проте поєднання солодко-кислого фрукту із гостренькими оливками приємно вас здивує.
Складові:
ромен-салат 2 качани
апельсини 2 шт.
оливки 1 баночка
оливкова олія 5 ст. л.
винний оцет 3 ст. л.
насіння фенхелю 2 ч. л.
гірчиця 1 ч. л.
сіль, перець за смаком
Приготування:
1). Змішайте оливкове масло, гірчицю, винний оцет, насіння фенхелю, сіль та перець у невеликій баночці. Ви можете це зробити навіть вдома, а вже готову заправку взяти на природу.
2). Викладіть роман-салат великими шматками на тарілку. Зверху викладіть порізані апельсини та оливки. Додати до салату ще можна свіжі огірки, але орієнтуйтесь тільки на власні побажання.
3). Перед подачею полийте салат заправкою та посипте насінням фенхелю.