Холодні супи для спекотного літа

Гаспачо готується в самих різних варіаціях, тому кожен може знайти собі рецепт цього супу, який припаде йому до душі. По суті гаспачо – це той же суп-пюре, який подається до столу охолодженим. При подачі потрібно обов’язково покласти в суп хрусткі сухарики.

Складові:

Помідори – 4 шт
Огірок – 1 шт
болгарський перець червоний – 1 шт
болгарський перець жовтий – 1 шт
цибуля червоний – 1 шт
часник – 2 зубчика
лимон
оливкова олія – 2-3 ст.л
томатний сік
табаско соус
зелена цибуля, кріп, сухарики

Приготування:

  1. Помідори покласти в миску, залити окропом на 2-3 хвилини, потім воду злити. З помідор зняти шкірку, порізати на 4 частини.
  2. Перці почистити від насіння, порізати.
  3. Огірок очистити від шкірки і також порізати.
  4. У блендер покласти помідори, перець, огірок, червона цибуля, часник і подрібнити до консистенції пюре, потім додати сік половини лимона, оливкова олія, соус Табаско-2-3 краплі, при бажанні можна додати томатний сік, ще раз збити.
  5. Поставити в холодильник на 1 годину.
  6. Готовий суп посипати зеленню, подавати з сухариками.